Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toate GUNOAIELE ajung în România! Octavian Berceanu: În ultimele 24 de ore am oprit intrarea în ţară a aproximativ 200 de tone de deşeuri

News.ro
octavian berceanu urlati gunoaie

Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că în ultimele 24 de ore autorităţile au oprit intrarea în ţară a aproximativ 200 de tone de deşeuri. Totodată, el prezintă un raport pe primele cinci luni ale acestui an al Gărzii de Mediu Constanţa, conform căruia au fost date 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, de peste trei ori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut. Berceanu adaugă că aceste cifre arată "ce înseamnă combaterea criminalităţii de mediu, atunci când comisarii sunt dedicaţi şi nu direcţionaţi", anunță news.ro.

"Azi vă arăt câteva cifre despre ce înseamnă combaterea criminalităţii de mediu, atunci când comisarii sunt dedicaţi şi nu direcţionaţi. E vorba de comisariatul Constanţa al Gărzii de Mediu, unde săptămâna trecută colegii au rupt norma", afirmă Octavian Berceanu, într-o postare pe Facebook.

El arată că în acest an au fost făcute 17 sesizări penale, faţă de niciuna în 2020.

Conform unui raport pe primele cinci luni din 2021 al Gărzii de Mediu Constanţa, s-au dat 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, comparativ cu 17 amenzi, de aproape 400.000 de lei aplicate anul trecut în aceeaşi perioadă.

Totodată, au fost returnate 105 containere cu deşeuri şi 7 autotrenuri, fiind vorba despre o cantitate de circa 2.200 de tone de deşeuri. În perioada similară din 2020, au fost returnate 31 de containere.

"Tot în context, în ultimele 24 de ore Garda de Mediu, împreună cu Vama, Jandarmeria şi Poliţia de frontieră, au oprit intrarea în ţară a aproximativ 200 de tone de deşeuri", adaugă Berceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.