Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desființarea SIIJ intră în linie dreaptă: Guvernul a aprobat memorandumul de dizolvare a Secției

Inquam Photos / Octav Ganea
stelian ion

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum care prevede, printre altele, ca până la finalul lunii februarie să fie adoptat de către Executiv proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, potrivit Agerpres.

"Guvernul a adoptat Memorandumul pentru finalizarea MCV. Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esenţiale pentru statul de drept din România. Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecinţă a eforturilor noastre concretizate. A sosit acum momentul de a repara tot ceea ce s-a stricat în ultimii ani, de a pune Justiţia pe drumul cel bun şi de a consolida statul de drept şi democraţia din România", a declarat ministrul Justiţiei, Stelian Ion, citat într-un comunicat al MJ.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

Conform comunicatului, memorandumul are tema 'Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) - legislaţia în domeniul justiţiei' şi prevede calendarul pentru adoptarea de către Executiv a proiectelor de interes pentru sistemul judiciar.

Astfel, arată sursa citată, în document se prevede aprobarea, cu prioritate, în Guvern, până la sfârşitul lunii februarie 2021, a proiectului de lege de desfiinţare a SIIJ şi transmiterea acestuia spre adoptare, în procedură de urgenţă, de către Parlament.

Citește și: Anunțul Ministrului Sănătății! Încep demiterile: Vor exista schimbări peste tot

"Proiectele legilor justiţiei vor fi, de asemenea, aprobate de către Guvern până la sfârşitul lunii aprilie şi transmise spre adoptare, în procedură de urgenţă, de către Parlament. Aceste demersuri sunt necesare pentru îndeplinirea recomandărilor cuprinse în ultimul Raport MCV, publicat de Comisia Europeană la 22 octombrie 2019", precizează Ministerul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.