Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși guvernul japonez are în vedere integrarea Inteligenței artificiale în sistemele sale, un sondaj în rândul populației arată contrariul

searchenginejournal.com
chatgpt

Chatbot-urile cu inteligență artificială (AI) nu sunt noi, dar apariția rapidă a chatbot-urilor ca integrări în tehnologia emergentă și societate a stârnit îngrijorări publice.

Un nou sondaj din Japonia lansat pe 30 aprilie a dezvăluit preocupări majore în rândul populației locale cu privire la utilizarea pe scară largă a chatbot-urilor AI (Inteligență Artificială). Potrivit raportului, 69,4% dintre japonezi doresc o reglementare mai strictă în dezvoltarea IA, conform contelegraph.com.

Sondajul a fost realizat ca parte a unui sondaj mai amplu care a atins subiecte precum rata actuală de aprobare a guvernului și evenimentele legate de pandemie. Cu toate acestea, componenta AI vine la scurt timp după ce oficialii japonezi și-au exprimat deschis sprijinul pentru OpenAI, compania din spatele ChatGPT.

Pe 10 aprilie, secretarul șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că guvernul are în vedere integrarea AI în sistemele sale . Cu toate acestea, acest lucru ar fi posibil numai dacă problemele de confidențialitate și securitate cibernetică ar fi abordate în mod adecvat.

Recent, Japonia a făcut eforturi pentru un mediu mai prietenos pentru inovare în spațiul cripto și Web3. Echipa de proiect Web3 a țării a lansat o nouă carte albă pe 6 aprilie, despre modalitățile de extindere a scenei cripto-locale.

Guvernele din întreaga lume au ridicat întrebări cu privire la reglementarea AI și impactul acesteia asupra societății. Italia a fost una dintre primele țări care a interzis temporar utilizarea ChatGPT. Deși oficialii au spus recent că tehnologia ar putea reintra în țară după ce a fost de acord cu cerințele de transparență.

În Germania, autoritățile de reglementare și-au lansat propria investigație cu privire la conformitatea cu Reglementările generale privind protecția datelor de către ChatGPT. La nivelul Uniunii Europene, parlamentarii finalizează Actul Inteligenței Artificiale, care va crea un precedent pentru toate statele membre.

Autoritățile chineze au anunțat, de asemenea, că companiile de inteligență artificială și tehnologia în sine vor fi în curând supuse unor revizuiri obligatorii de securitate ca urmare a creșterii dezvoltării tehnologiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.