Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși tehnic în alianță, PSD și PNL au puncte de vedere diferite pe tema aderării la zona euro: Florin Cîțu aruncă responsabilitatea către Marcel Ciolacu

pn psd pnl

PSD și PNL au căzut de acord de dragul puterii și guvernează tehnic împreună România. Doar că viziunile sunt diferite și nu puține au fost momentele în care cele două tabere se acuză reciproc. Ultimul exemplu e dat de subiectul zonei euro. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că România va avea indicatorii necesari pentru aderarea în zona euro, mai ales ținând cont de contextul regional.

„Prioritatea unu este Spațiul Schengen. Ca să aderi la Zona Euro trebuie să respecți anumiți indicatori. În acest moment, ținând cont, nu numai de ceea ce se întâmplă în România și de forțele politice din România, ne uităm la ce se întâmplă în Ucraina și recesiunea din Europa, nu cred că România va avea indicatorii necesari pentru aderarea în Zona Euro.

Din câte ştiu eu, erau cinci criterii. Când a plecat PSD de la guvernare mai rămăsese un singur criteriu de îndeplinit pentru a accede la zona euro. În acest moment, după cum bine ştiţi şi fără reţinere o spun, după o guvernare de dreapta pe care am resimţit-o cu toţii, ne-am întors iarăşi, două sau trei criterii le-am pierdut. (...)

Prioritatea noastră în acest moment este Spaţiul Schengen şi OECD. Cred că sunt două lucruri ambiţioase”, a spus Ciolacu.

Președintele Senatului, liberalul Florin Cîțu, e de altă părere. „Eu înţeleg de la preşedintele Camerei Deputaţilor că indicatorii nu vor fi îndepliniţi, aşa că decizia este acolo. Dacă ei ne spun, dacă cei care iau decizia ne spun că nu vor să facă reformele... Ca să aderi la zona euro, trebuie să faci reforme”, a declarat Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.