Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despre angajările ilegale de la Primăria Timișoara

Primaria Timisoara
Primaria Timisoara

ANGAJĂRILE ILEGALE LA PRIMĂRIA TIMIȘOARA,

existente sub administrația Robu - e drept: fără implicarea acestuia, după cum afirmă procurorii DNA-, continuă sub administrația Fritz, de data aceasta cu implicarea inclusiv a primarului!

Săptămâna proaspăt încheiată s-a tot vorbit despre faptul că două funcționare de la Resurse Umane de la Primăria Timișoara din timpul administrației Robu au recunoscut la DNA că, în cârdășie cu șefa lor, au trucat un număr de concursuri de angajare. Procurorii scriu clar că primarul vremii, profesorul universitar Nicolae Robu nu a avut nicio implicare. De altfel, spre cinstea sa, acesta, care în repetate rânduri a declarat că el este ultracorect și ultracinstit și, pe cale de consecință, neșantajabil, asta făcându-l neagreat de forțele oculte, a condamnat clar faptele fostelor sale subalterne și și-a exprimat încrederea că instituțiile judiciare își vor face datoria până la capăt.

Ei, dacă Robu e neimplicat în ilegalități, nu la fel stau lucrurile cu noul primar, Fritz

Venit sub sloganul legalității, acesta a încălcat și personal legea, cum probabil nimeni nu și-a mai permis în România, atrăgând o mulțime de amenzi -inclusiv de zeci de milioane de euro, cum a fost cazul cu certificatele de poluare- și pierzând o mulțime de procese cu persoane și instituții și, drept consecință, ajungând cercetat într-o duzină de dosare penale. Dar, el și usr-iștii lui se comportă ca și cum nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat, după modelul “hoțul strigă hoțul”. Și curios este că o bună parte a presei și locală și centrală nu e deloc preocupată de aceste realități, încât se naște firesc întrebarea: de fapt, cine este acest Dominic Samuel Fritz, personaj cu carieră derizorie în țara lui -voluntar pe lângă ong-uri, dirijor de cor de amatori Gospel etc-,  de-a putut ajunge în România din șomer, primar, iar ca primar sfidează efectiv autoritățile române -Curtea de Conturi, ANFP, instituțiile judiciare etc- și ideea însăși de lege?!

Intuiesc că afirmațiile mele sunt receptate ca exagerate, pentru că eu însumi am considerat ce vă relatez, când lucrurile mi-au fost adus la cunoștință, ca exagerări. Dar, nu-i deloc așa, totul e real. Iată, spre convingere, o sentință definitivă recentă, privind o angajare făcută contrar atenționărilor de ilegalitate primite de primar din partea ANFP, la care ANFP s-a adresat instanțelor de judecată:

“[…] Admite acțiunea formulată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici în contradictoriu cu pârâții UAT Municipiul Timișoara, Primarul Municipiului Timișoara și Bedelean Rebecca-Ioana.  Constată nulitatea de drept a concursului de recrutare organizat pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante, de consilier, clasa I, grad profesional principal, la Serviciul Spații Verzi și Locuri de Joacă […], din data de 20.05.2021 -proba scrisă. Dispune anularea Dispoziției Primarului Municipiului Timișoara nr. […]”.

Încheiem reluând întrebarea: cine este, de fapt, acest Dominic Samuel Fritz, plin de dosare DNA, despre care, contrar obiceiurilor din România, nimeni nu spune nimic, nici măcar că ele există?!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.