Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despre Cristian Ghinea și Sebastian Ghiță

Ultimul episod al conflictului dintre Cristian Ghinea și Sebastian Ghiță s-a consumat ieri, când ministrul Fondurilor Europene l-a acuzat pe cel din urmă că ar fi pus o echipă de paparazzi pe urmele sale, pentru a-l intimida.

Într-un interviu pentru Revista 22, Cristian Ghinea a declarat că ieșirile tot mai dese în spațiul public a mai multor miniștri au plecat de la faptul că: „Opinia publică trebuie să știe ce se întâmplă, pentru că povestea acestui guvern au spus-o inamicii lui.”

Personal, m-am bucurat să văd schimbarea din atitudinile publice ale miniștrilor, pentru că vorbim despre politică, un domeniu în care până și cele mai bune rezultate își pot pierde din strălucire dacă sunt comparate cu o formă fără fond care beneficiază de un ambalaj frumos.

Este important să îți aperi propria muncă, mai ales când clasa politică are interesul ca Guvernul Cioloș să pară că nu a performat, pentru a duce în derizoriu experimentul tehnocrației.

Trebuie totuși menținut un echilibru și în această privință. Una este să îi dovedești lui Birchal că greșește atunci când declară că absorbția de fonduri europene este zero, sau să anunți că DNA-ul are un caz care arată că Sebi Ghiță controlează peste 50 de firme prin interpuși și alta este să îl acuzi pe același Ghiță că a pus paparazzi pe urma ta.

Diferența dintre aceste exemple este foarte simplă. Primele două pot fi atribuite unui ministru tehnocrat cu o bună abilitate de comunicare în timp ce ultima sună a declarație de politician.

Nu este nimic rău în a fi politician și, de altfel, mi-aș dori ca mulți membri ai actualului guvern să rămână în viața politică. Dar una este să îl auzi pe politicianul Mihăiță Calimente declarând că știe el cine i-a pus paparazzi pe urma lui și alta este să îl auzi pe Cristian Ghinea. Până la urmă, nici nu prea contează dacă ministrul Fondurilor Europene are dreptate cu ultima acuzație la adresa lui Sebi Ghiță. Contează dacă o poate dovedi sau nu. Pentru că, în final, depinde ce imagini de politicieni își doresc pentru viitor, actualii miniștri tehnocrați.

P.S. Prin comparație, vorbind despre incendiile din Parcul Văcărești, Dacian Cioloș a declarat marți, potrivit Agerpres, că bănuiește ce se întâmplă acolo, dar nu poate face acuzații bazându-se doar pe supoziții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.