Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii ale Mitropoliei Ardealului, după moartea preotului Gheorghe Colțea

Gheorghe Colțea

Preotul Gheorghe Colțea a murit, sâmbătă, la 59 de ani, după ce era internat în comă de gradul IV. Medicii nu au putut să îi salveze viața unui dintre cei mai iubiți preoți ai Bisericii Ortodoxe Române.

Mitropolia Ardealului a transmis că părintele Gheorghe Colțea, protopopul Protopopiatului Bran-Zărnești, a trecut la cele veșnice la orele amiezii.

Citește și: VIDEO Doliu mare în Biserica Ortodoxă Română: Unul dintre cei mai iubiți preoți a murit, după ce a intrat în comă

Acesta a fost primul protopop al nou înființatului Protopopiat al Branului, remarcându-se printr-o bogată activitate pastoral-misionară, administrativ-bisericească, cultural-educativă şi social-filantropică. A avut o contribuție esențială în realizarea multora dintre proiectele pe care eparhia le-a derulat. Pentru întreaga activitate desfășurată în slujba Bisericii, părintele Gheorghe Colțea, a primit „Crucea Șaguniană”, cea mai înaltă distincţie acordată de Mitropolia Ardealului, conferită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

”Părintele Protopop Gheorghe Colțea a fost un patriot care a promovat în permanență, mai ales în rândul tinerilor, dragostea de neam și atașamentul de valorile strămoșești. A fost implicat în susținerea misiunii Bisericii prin noile mijloace media realizând emisiuni la Radio și Trinitas TV.

Sicriul cu trupul părintelui Gheorghe Colțea va fi depus la Biserica parohiei din Moeciu de Jos acolo unde a slujit altarul străbun.

Veșnica lui pomenire!”, anunță Mitropolia Ardealului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.