Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre accidentul TERIBIL cu români din Spania: Un bărbat a murit, 7 au fost răniți

MAE

Ministerul de Externe a transmis, joi, pentru MEDIAFAX că în urma accidentului rutier dintre un camion și o furgonetă pe o autostradă din Spania un român a murit, iar alți șapte au fost transportați la spital pentru investigații, apoi externați.

„Consulatul General al României la Sevilla a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la accidentul rutier produs la data de 2 ianuarie 2020, în municipiul Villafranca de los Barros, Regatul Spaniei, respectiv cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului. Potrivit datelor obținute de la autoritățile locale, MAE precizează că un cetățean român a decedat, iar alți 7 aflați în autovehicul au fost transportați la o unitate medicală din apropiere pentru investigații suplimentare, fiind ulterior externați în cursul acestei zile”, a transmis MAE, pentru MEDIAFAX.

Vezi si: SURSE Agitație mare în PSD: zeci de parlamentari își negociază un EXIT controlat din Parlament .

Instituția precizează că reprezentanții Cpnsulatului României la Sevilla întreprind demersurile necesare repatrierii românului decedat.

„Reprezentanții Consulatului General al României la Sevilla întreprind demersurile necesare în vederea identificării și notificării familiei persoanei decedate. Consulatul General al României la Sevilla monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară în limita competențelor legale, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și a certificatului de deces”, potrivit informațiilor MAE.

Un român a murit, iar alți șapte au fost răniți, după coliziunea între un camion și o furgonetă pe o autostradă din Spania, în apropiere de localitatea Villafranca de los Barros.

Potrivit primelor informații, un camion a intrat într-o furgoneta, la bordul căreia se aflau opt români, care staționa pe marginea drumului.

Pe lângă cei șapte români răniți a fost, de asemenea, rănit și șoferul camionului.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

Accidentul s-a produs joi dimineața, în jurul orei locale 5:00 (ora României, 06:00) pe autostrada A66, pe sensul spre Sevilla.

Potrivit autorităților medicale din Extremadura, cinci persoane au suferit răni serioase, iar trei răni minore.

Răniții, cu vârste cuprinse între 17 și 39 de ani, au fost internați în spitale din Mérida, Tierra de Barros și Zafra.

Toate cele opt persoane aflate în furgonetă sunt de naționalitate română, potrivit postului de televiziune Canal Extremadura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.