Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre autorul atacului de la Bruxelles: Ce a anunțat poliția

reuters
bruxelles

Marocanul împuşcat marţi seară în Gara Centrală din Bruxelles după ce a declanşat explozia unei bombe cu cuie 'era simpatizant al organizaţiei teroriste Statul Islamic', a anunţat Parchetul federal belgian, într-un comunicat publicat miercuri, relatează AFP şi Reuters.

'Unele indicii par să arate că suspectul era simpatizant al organizaţiei teroriste Statul Islamic. În interesul anchetei niciun alt detaliu în legătură cu acest aspect nu poate fi în prezent oferit', se precizează în comunicat.

Citește și: ALERTĂ - Un aeroport din SUA a fost evacuat DE URGENȚĂ: Un polițist a fost RĂNIT

Parchetul federal a afirmat că materiale şi substanţe chimice care ar fi putut fi folosite la fabricarea unor dispozitive explozive au fost descoperite în locuinţa marocanului acuzat că a comis atacul de marţi seara din Gara Centrală din Bruxelles.

'Conform rezultatelor percheziţiilor efectuate la locuinţa suspectului O.Z la Molenbeek-Saint-Jean, se pare că suspectul a fabricat bomba în acel loc', se precizează în comunicat.

Explozia, de proporţii reduse, s-a produs marţi seară pe un culoar al gării Bruxelles-Central, provocată de un bărbat care a fost 'neutralizat' de militari în patrulare şi al cărui deces a fost anunţat la scurt timp după miezul nopţii.

Citește și: Apar detalii noi despre atacatorul din Bruxelles. PRIMA fotografie a teroristului

Marocanul, identificat cu iniţialele O.Z., era născut la 12 ianuarie 1981, locuia în cartierul Molenbeek din Bruxelles şi a acţionat singur, a anunţat parchetul belgian, conform Agerpres.

Potrivit unui angajat al căilor ferate, el a strigat 'Allahu Akbar' înainte de a fi împuşcat mortal de militarii unei patrule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.