Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii despre primele lucruri pe care le va face Gabriel Oprea ca premier

oprea

După o săptămână în care a fost delegat în locul lui Victor Ponta, Gabriel Oprea a fost numit, oficial, premier interimar. Timp de cel puțin 28 de zile, Oprea va conduce România din fruntea Guvernului. Conform fostului consilier prezidențial Cristian Diaconescu, liderul UNPR va încerca să facă o serie de lucruri importante.

Diaconescu spune că Oprea are de făcut față unei vulnerabilități la adresa securității naționale: este vorba despre dorința unor politicieni de la putere de a schimba instituții precum DNA, a arătat fostul coleg de partid al lui Gabriel Oprea.

„Gabriel Oprea are o mare calitate, în raport cu toți ceilalți politicieni: este un om care se ține de cuvânt. (...) Ar fi foarte bine să dea dovadă încă o dată că se ține de cuvânt, deoarece vulnerabilizarea acestor instituții (precum DNA - n.r.), din cauza presiunilor și insistențelor unor politicieni, care își doresc în mod clar să blocheze DNA, reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității naționale. Mă aștept ca Oprea să înțeleagă exact acești parametri”, a declarat Cristian Diaconescu la Digi24.

Cristian Diaconescu a făcut parte aproape doi ani din UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, al cărui președinte de onoare a fost. El a demisionat după ce nu a fost de acord cu poziția UNPR după căderea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Cristian Diaconescu este de părere că actalul guvern are o prioritate extrem de serioasă – Codul fiscal și în general toată situația macroeconomică a României, evaluată de Comisia Europeană. „S-ar putea ca dlui Oprea să-i revină la un moment dat responsabilitatea ca în numele Guvernului să armonizeze niște angajamente politice cu situația economică a României și va fi foarte interesant de văzut cum vor duce acest lucru la bun sfârșit, pentru că în condițiile în care FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană constată că acordul suspendat în urmă cu un an cu România astăzi trebuie constatat ca eșuat, consecințele pe piețe vor fi cât se poate de serioase. Priviți ce se întâmplă în Grecia!”, a îndemnat fostul ministru de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.