Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DETALII din noul dosar al lui Liviu Dragnea. Fosta soție nu trebuia să aibă declarație de avere

dna

Liviu Dragnea nu dorea ca fosta lui soţie să fie funcţionar public şi astfel să depună declaraţie de avere şi a cerut înfiinţarea unui serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, care să poată funcţiona cu personal contractual şi care a fost condus de aceasta, se arată în actele dosarului prin care cei doi au fost trimişi în judecată de DNA, relatează Agerpres.

Vezi și: SUA fac un gest fără precedent: Americanii au ajuns să-și ceară iertare la Ankara/ VIDEO

Potrivit documentelor, fosta şefă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, de asemenea deferită justiţiei în acest dosar, le-a povestit procurorilor că, în urma modificării legislaţiei în anul 2009, respectiv în cursul lunii iulie, i s-a cerut de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) ca funcţiile contractuale din cadrul DGASPC Teleorman să fie transformate în funcţii publice. 

În acest context, Floarea Alesu l-a informat pe Liviu Dragnea, la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean, că ANFP nu a aprobat ca Biroul de proiecte programe şi strategii al DGASPC Teleorman, al cărui şef era Bombonica Dragnea, la acel moment soţia lui, să rămână încadrat cu personal contractual. 

Astfel, Dragnea i-a cerut să găsească o modalitate de a înfiinţa în cadrul DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrate soţia acestuia, dar şi două persoane care figurau pe organigrama Direcţiei, dar care, de fapt, lucrau la sediul PSD Teleorman. În urma solicitării preşedintelui CJ Teleorman, a fost înfiinţat Serviciul Secretariat.

Vezi și: Bilanț NEGRU al cutremurului din Italia: Numărul morților atinge un prag uriaș/ VIDEO

"Înfiinţarea serviciului s-a realizat ca urmare a solicitării preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman Dragnea Nicolae, ca doamna Dragnea Bombonica, soţia acestuia să nu fie funcţionar public, ci personal contractual. I-am arătat acestuia ca variantă de serviciu cu personal contractual doar Serviciul Administrativ care avea în componenţă pază, PSI, şoferi şi femei de serviciu şi acesta m-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama şi să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soţia sa şefă peste femeile de serviciu", a declarat Floarea Alesu. 

Fosta şefă a Serviciului Resurse Umane a arătat că Bombonica Dragnea a refuzat să fie numită funcţionar public pentru a nu da declaraţii de avere. 

"Am aflat acest aspect de la directorul Alesu Floarea cu ocazia întocmirii organigramei, când aceasta mi-a spus că 'şefu', referindu-se la Dragnea Liviu, nu vrea ca soţia sa să fie funcţionar public şi ca aceasta să dea declaraţie de avere", a afirmat persoana în cauză. 

În ceea ce le priveşte pe cele două persoane care figurau în organigrama DGASPC, dar în realitate lucrau în sediul PSD, respectiv Adriana Botorogreanu şi Anisa Niculina Stoica, Floarea Alesu a arătat că Liviu Dragnea avea cunoştinţă despre această situaţie şi chiar i-a cerut să o menţină până la găsirea unei soluţii.

Citeşte şi: HAOS în Turcia: După Hakan Sukur, Erdogan cere arestarea a încă 3 fotbaliști celebri de la Galata

"Dragnea Liviu Nicolae mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman. (...) Dat fiind acest fapt şi că cele două angajate continuau să figureze şi să funcţioneze pe organigrama DGASPC şi să lucreze la sediul PSD Teleorman, preşedintele CJ Teleorman, Dragnea Liviu, mi-a cerut să găsesc o modalitate prin care să pot înfiinţa în cadrul organigramei DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrată şi soţia acestuia şi cele două angajate", a declarat fosta şefă a DGASPC Teleorman, conform documentelor de la dosar. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi instigare la fals intelectual. 

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Vezi și: Umilinţă maximă pentru un mare campion român: Distrus în 72 de secunde / VIDEO

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei: Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci, la data faptei şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei; Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, ce avea în componenţă şi Centrul de consiliere şi sprijin pentru părinţi; Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban, fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, ambele funcţionare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloş (fostă Ogrija, fostă Drăghici), director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.