Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii EXPLOZIVE: Ce daruri de nuntă primesc soțiile jihadiștilor

www.jihadwatch.org
femei islam

Contracte de mariaj, ştampilate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi descoperite în Libia de forţele loiale guvernului de uniune naţională (GNA) care luptă împotriva SI în oraşul Sirt, promiteau centuri explozive şi mitraliere în chip de daruri de nuntă soţiilor jihadiştilor, relatează AFP, conform agerpres.ro

În timp ce curăţau cartierele şi scotoceau prin clădirile cucerite de la jihadişti, forţele GNA au descoperit arhivele a ceea ce SI numea 'Departamentul magistraturii şi plângerilor'.

SURSE - Cât mai costă un loc de parlamentar


Unele dintre aceste documente au fost publicate de centrul de presă al forţelor loialiste pe Facebook, în special contracte de mariaj şi sentinţe de divorţ sumare, în care nu figurau însă nume reale, acte de identitate sau date personale. 

Astfel, sub titlul 'Aqd al-Nikah' (contract de mariaj) se poate afla că în 31 noiembrie 2015, în prezenţa martorilor Abu Abir Sudanezul şi Abu Said Malianul, un anume Abu Mansur Tunisianul, născut în Tunisia în 1977, a luat-o de soţie pe Miriam Nigerianca, născută în Nigeria.

Cristian Borcea dat în judecată de nepoata lui Gabriel Oprea

Dezvăluiri INCENDIARE: Fiul unui fost general SRI, în #BahamasLeaks

După #PanamaLeaks urmează #BahamasLeaks. Zeci de firme și politicieni pe liste

#BahamasLeaks: O nouă scurgere de informații. Zeci de firme românești cu offshore-uri în Bahamas


Contrar practicilor tradiţionale între soţi de confesiune musulmană, Abu Mansur Tunisianul nu i-a furnizat 'moqaddam al-sadaq' (dotă) soţiei sale, dar i-a promis totuşi o centură explozivă în chip de 'mo'akhar as-sadaq' (compensaţie) pe care ea o va primi în caz de desfacere a mariajului prin divorţ sau dacă el, soţul, va deceda prematur. 

În cazul lui Abu Said Malianul, care s-a căsătorit cu Fatima Nigerianca, ea ar fi urmat să primească un pistol-mitralieră Kalaşnikov dacă i-ar muri soţul sau dacă el ar repudia-o. 

Drapelul negru al SI flutura pe clădirile publice din Sirt (nord-vest) după ocuparea sa în iunie 2015 de către jihadişti, care au comis acolo tot felul de atrocităţi, precum execuţii în piaţa publică. 

Jihadiştii străbăteau străzile în maşinile lor 4x4 pentru a verifica dacă bărbaţii respectă orele de rugăciune şi dacă femeile nu se aventurează cumva pe străzi fără însoţitor. 

În urma unei vaste ofensive declanşate în 12 mai, trupele GNA au recucerit cea mai mare parte a oraşului. În prezent, jihadiştii nu mai controlează decât o parte dintr-un cartier asediat pentru care se dau lupte grele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.