Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii INCENDIARE din CEx: PSD vrea ELIMINAREA unor avize pentru urgentarea unor proiecte

PSD
PSD sigla

PSD vrea simplificiarea în domeniul administrativ prin eliminarea unor avize ale ministerelor, se arată în documentul discutat sâmbătă la ședința Consiliului Executiv al partidului de la Neptun. Același document prevede și că 100% din impozitul pe venit se transferă la bugetul administrației locale, scrie Mediafax.

"Introducerea e-mail-ului în corespondența oficială. Arhivarea corespondenţei şi documentelor în format electronic. Eliminarea avizelor obligatorii ale unor instituţii/ministere implicate într-un proiect de act normativ. Simplificarea obținerii avizelor interne şi corespondenţei interinstituţionale. Corespondenţele electronice dintre instituţii vor avea aceeaşi importanţă ca cea scrisă şi vor constitui suport pentru orice proiect legislativ. Simplificarea procedurii transferului corespondenţei, sesizărilor de la o instituţie la alta", se arată în documentul făcut public de PSD.

Modificarea ar urma să fie făcută în această toamnă, prin Ordonanță de Urgență a Guvernului.

O altă ordonanță ar urma să prevadă modificări la Codul Finanțelor Publice Locale.

Citește și: Scrisoarea lui Giuliani BÂNTUIE CEx PSD - Liderii social - democrați discută despre o lege în PREMIERĂ în România

"Autorităţile locale pot elabora şi aproba strategii privind dezvoltarea economică, socială şi de mediu, în concordanţă cu proiecţiile bugetare locale multianuale. 100% din impozitul pe venit se transferă la bugetul administrației locale. Sistem de echilibrare bazat pe asigurarea sumei minime pe locuitor fiecărei unități administrativ-teritoriale. Compensarea între obligațiile unității administrativ-teritoriale către un operator economic și plățile datorate de acesta drept impozite și taxe locale. Stingerea obligațiilor debitorului prin compensarea cu darea în plată a unor imobile (terenuri+clădiri)", s earată în documentul discutat în ședința PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.