Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii năucitoare din dosarul Rompetrol II: Rechizitoriul a fost infirmat, după ce procurorul de caz a gafat nepermis

diicot3

Dosarul Rompetrol II, în care sunt cercetaţi patru foşti miniştri, a fost finalizat, însă rechizitoriul procurorului de caz a fost infirmat de superiorul său ierarhic. Şeful DIICOT a precizat că dosarul trebuie să fie soluţionat în mod corect, cercetările fiind incomplete.

"După infirmare a fost repartizat unui alt procuror, conform procedurii. Dosarul încă trebuie să fie soluţionat în mod corect şi cu celeritate. A fost analizat sub aspect de legalitate şi temeinicie de procurorul superior ierarhic, nu de mine, şi a fost infirmat, eu fiind de acord. Cercetarea era incompletă, am considerat că nu putea genera o condamnare", a spus Daniel Horodniceanu la Realitatea Tv, potrivit Mediafax.

Vezi şi: Cruciuliţele, icoanele sau CD-urile „antiradar“, sancționate DRASTIC de Codul rutier

În dosarul Rompetrol sunt cercetați patru foști miniștri, Gheorghe Pogea, Sebastian Vlădescu, Dan Ioan Popescu și Mihai Tănăsescu. Procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul "Rompetrol II", punând sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, investigaţiile vizând intervalul 1998-2003.

Procurorul care s-a ocupat de dosarul Rompetrol II este Mirel Rădescu. Acesta a cerut să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar în paralel Horodiceanu a solicitiat înlăturarea lui de la DIICOT. Potrivit g4media.ro, în rechizitoriu, Rădescu a declarat neconstituţionale o lege şi o ordonanţă, ceea ce numai Curtea Constituţională poate face. Procurorul mai este acuzat de conducerea DIICOT că a făcut o serie de afirmaţii subiective în rechizitoriu, total irelevante în cauză, cum ar fi că Occidentul ar fi sărăcit Rusia şi Europa de Est.

Vezi şi: Elimină stresul din organism cu acest exercițiu simplu de respirație .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.