Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii noi despre avion doborât în Ucraina anul trecut

avion cadavre

Experţii responsabili cu ancheta în cazul zborului MH17, doborât în iulie 2014 în estul Ucrainei, cu 298 de oameni la bord, au anunţat marţi identificarea unor elemente ce este posibil să aparţină unei rachete BUK, de fabricaţie rusească, transmite AFP.

Echipa de experţi 'anchetează anumite elemente care provin poate de la un sistem de rachetă sol-aer de tip BUK', a comunicat Biroul olandez pentru securitate (OVV), responsabil cu ancheta privind cauzele catastrofei.

Olanda a fost însărcinată să coordoneze această anchetă, ca şi pe cea penală, în condiţiile în care două treimi dintre victime au fost cetăţeni ai acestui stat.

Potrivit OVV, 'aceste elemente au fost găsite cu prilejul unei precedente misiuni în estul Ucrainei'.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines a fost doborât la 17 iulie 2014 în estul Ucrainei, într-o zonă de conflict între separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale.

Ucraina şi SUA au afirmat că aparatul a fost doborât de o rachetă sol-aer furnizată separatiştilor proruşi de Moscova, care, la rândul său, acuză forţele ucrainene.

Membri ai echipei care desfăşoară ancheta penală, printre care reprezentanţi ai Olandei, Ucrainei, Malaeziei, Australiei, Marii Britanii, SUA şi Rusiei, se află în prezent la Haga, pentru a lua în discuţie un prim proiect al raportului final al OVV privind cauzele accidentului. Raportul final este aşteptat la toamnă.

Potrivit comunicatului OVV, elementele găsite 'sunt importante pentru ancheta penală pentru că ar putea oferi informaţii despre cei implicaţi în prăbuşirea zborului MH17'.

'Nu putem trage concluzia, în acest moment, că există o legătură de cauzalitate între elemente găsite şi prăbuşirea zborului MH17', a atenţionat sursa citată.

La 29 iulie, Rusia s-a opus prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU privind crearea unui tribunal special pentru judecarea celor vinovaţi de catastrofă, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.