Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii REVOLTĂTOARE în cazul profesoarei care a atacat copiii cu spray lacrimogen, în clasă

CNMR
copii scoala elevi

Incident revoltător la o şcoală din Satu Mare. O învăţătoare de 43 de ani a golit un spray lacrimogen în sala de clasă unde învăţau 13 elevi de 6 şi 7 ani, potrivit stirileprotv.ro.

Cei mici erau agitaţi pentru că unul dintre ei voia la toaletă, iar învăţătoarea nu i-a dat voie şi, în acest fel, a considerat că îi potoleşte pe toţi. Doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După incident, femeia a fost reţinută de poliţie şi i-a fost desfăcut contractul de muncă.

Învăţătoarea Luminiţa Farcău preda la şcoala din localitatea Săltau, judeţul Satu Mare, de doar trei zile. Era suplinitoare şi avea un contract de muncă încheiat pe o perioadă determinată de un an.

În timpul orei, un băiat de 7 ani i-ar fi cerut permisiunea să meargă la toaletă, dar, cum ea l-a refuzat, cel mic a început să se agite, iar ceilalţi elevi au făcut zarvă.

Acela a fost momentul când învăţătoarea a scos din geantă spray-ul lacrimogen şi a pulverizat conţinutul flaconului înspre copii.

Mama unuia dintre elevi: „Copiii erau puţini agitaţi, cum s-au întors din vacanţă. La un moment dat, un băiat a vrut să meargă la toaletă, învăţătoarea nu l-a lăsat şi atunci copiii au devenit agitaţi şi învăţătoarea a dat cu spray lacrimogen în clasă. La copil îi este frică şi refuză să mearga acum la şcoală. Nu ştim ce să facem”.

Citește și: Gheorghe Dincă, declarații ȘOCANTE: 'Păstram oasele în curte ca să hrănesc animalele'

Doi elevi, o faţă de 7 ani şi un băiat de 6 ani, au avut de suferit.

Tatăl fetei de 7 ani: „M-a sunat băiatul, care e în clasa a şaptea, că doamna învăţătoare de la fată din clasă a dat cu spray lacrimogen în clasă. A spus că a fost în legitima apărare, dar de cine să se apere, de copiii de 6-7 ani te aperi? Nu e normal aşa ceva!”.

Unchiul fetei de 7 ani: „Nu-i normal ce s-a întâmplat. Învăţătoare, dacă nu e făcută să predea, să fie la catedră şi nu are răbdare, trebuia să stea acasă”.

După ce învăţătoarea a pulverizat spray lacrimogen în clasă, copiii au început să ţipe. Alertaţi, cei din conducerea şcolii au chemat un echipaj medical, care le-a acordat îngrijiri. Cei mici se plângeau că nu pot deschide ochii şi nu pot să respire.

Directorul școlii: „În clasă erau 13 copii, totul s-a întâmplat în timpul orei. Femeia nu are nicio scuză, dar ea şi-a justificat fapta, zicând că a vrut să se apere”.

După incident, învăţătoarea şi-a pierdut serviciul.

Călin Durlă, Inspectoratul școlar Satu Mare: „Ea a optat să predea acolo, dar şi în trecut a avut probleme de adaptare. La nicio şcoală nu a reuşit să stea câteva luni, însă nu a mai fost agresivă în trecut. Femeia avea avizul de la medicul de familie”.

Luminiţa Farcău a fost reţinută pentru 24 de ore pentru rele tratamente şi purtare abuzivă. Clasa la care preda a fost preluată de o altă învăţătoare. Pedeapsa maximă pentru acuzaţiile care îi sunt aduse poate ajunge la 7 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.