Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii spectaculoase din cel mai nou dosar al lui Gabriel Oprea: Ce ”atenții” primea

gabriel oprea parchet

DNA cere din nou ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea. Este vorba despre o nouă anchetă care îl vizează pe fostul ministru de Interne.

Procurorii de la anticorupţie spun că Oprea a beneficiat într-un mod abuziv de o maşină de lux cumpărată de DIPI. În plus, jacuzzi și canapele, dar şi un televizor. Sunt câteva dintre "atenţiile" pe care le-ar fi primit Gabriel Oprea când era ministru de Interne, anunţă procurorii anti-corupţie. Cel care i-ar fi dat cadourile este fostul şef al serviciului secret pe care îl avea în subordine, pus sub învinuire de DNA la începutul săptămânii.

Vezi şi: Criterii fără precedent stabilite de Raluca Prună pentru alegerea viitorului procuror general

Procurorii de la DNA vor să-l ancheteze pe fostul ministru de interne pentru abuz în serviciu după ce în vara anului trecut, în iulie 2015, cu sprijinul fostului serviciu secret al ministerului şi cu al altor trei angajaţi ar fi aprobat suplimentarea bugetului acestui departament cu 410.000 de lei şi ulterior cu acea sumă să achiziţioneze un autoturism de lux. Acel autoturism ar fi trebuit să fie pentru protecţia demnitarilor, dar nu puteau fi făcute astfel de achiziţii pentru că bugetul era destinat pentru alte lucruri.

Cei de la DNA susţin că după achiziţia maşinii aceasta ar fi fost folosită exclusiv de Gabriel Oprea în perioada august-octombrie 2015. Sunt menţionate şi alte cheltuieli făcute ilegal de către fostul şef al DIPI. S-ar fi achiziţionat ilegal o cabină de hidromasaj şi un set de canapele care ar fi fost folosite de Garbeil Oprea la cabinetul său ministerial, anunţă Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.