Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DETALII TERIFIANTE despre UCIDEREA lui Khashoggi. Un consilier de-al lui Erdogan explică de ce a fost TRANȘAT în bucăți

Twitter
Jamal Khashoggi

Corpul jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis la 2 octombrie în Consulatul Arabiei saudite la Istanbul, a fost dezmembrat pentru a putea fi ”dizolvat” mai uşor, a declarat vineri un consilier al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, citat de cotidianul Hürriyet, relatează AFP, informează News.ro.

”Observăm în acest stadiu că ei nu s-au mulţumit doar să-l dezmembreze, ei s-au debarat de el dizolvându-l”, a declarat pentru cotidianul Hürriyet Yasin Aktay, un consilier al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în cadrul Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator, la putere).

”Potrivit ultimelor informaţii de care dispunem, motivul pentru care au tranşat corpul a fost să-l dizolve mai uşor”, a declarat el.

Citește și: O nouă ședință TENSIONATĂ în biroul lui Liviu Dragnea - Solicitările lui Tăriceanu le dau de cap lui Dragnea și Teodorovici

Editorialistul Jamal Khashoggi, un colaborator al ziarului american The Washington Post (WP), a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul, unde s-a dus în vederea unor demersuri administrative înaintea căsătoriei sale cu o cetăţeană turcă.

Riadul a afirmat mai întâi că Jamal Khashoggi a părăsit consulatul la puţin timp cupă ce a intrat în el, iar apoi că a murit într-o încăierare, însă a sfârşit ptin a evoca o ”operaţiune neautorizată” de către putere.

Parchetul din Istanbul a anunţat marţi, într-un comunicat, că ”victima a fost dezmembrată” şi că ”s-au debarasat de ea” - fără să precizeze cum.

Citește și: Klaus Iohannis, ATAC DUR la guvern în cadrul unui eveniment public: Mediul de afaceri, bulversat. Creșterea economică, bazată pe consum

În urma anunţului parchetului, un oficial turc a declarat pentru WP că autorităţile examinează o pistă potrivit căreia corpul jurnalistului ar fi fost dizolvat în acid, la consulat sau în reşedinţa consulului, situată în imediata apropiere.

”Ei voiau să se asigure că nu lasănicio urmă a cirpului”, a adăugat Aktay, un prieten al jurnalistului asasinat.

”Toate locurile în care ne conduceau camerele de supraveghere au fost examinate, corpul nu a fost găsit”, a spus el.

”uciderea unei persoane nevonovate este o crimă, ceea ce s-a făcut cu corpul este altă ruşine”, a denunţat Aktay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.