Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DETALIILE execuției jurnalistului Jamal Khashoggi în Consulatul saudit de la Istanbul: `A fost o luptă`/ Saudiții anunță demisii, arestări și anchete

Twitter
Jamal Khashoggi

Jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în urma unei lupte care a avut loc în consulatul Arabiei Saudite de la Istambul, sugerează rezultatele inițiale ale anchetei, anunţă televiziunea de stat din Arabia Saudită, potrivit BBC preluat de mediafax.

Arabia Saudită recunoaşte că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul său din Istanbul

Şeful serviciului de informații din Arabia Saudită, Ahmad al-Assiri și Saud al-Qahtani, consilier al Prinţului Mohammed Bin Salman, au fost demişi în urma acestei chestiuni.

Televiziunea saudită a transmis că 18 cetăţeni saudiți au fost reținuţi în cadrul anchetei.

Khashoggi a dispărut la începutul acestei luni.

NEBUNIE la România TV, în direct: Ecaterina Andronescu a plecat din emisiune, după un circ ca la UȘA CORTULUI (video)

Jurnalistul, rezident american și cronicar al cotidianului The Washington Post, şi care a fost un puternic critic al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, a fost văzut pentru ultima dată când a intrat în consulatul saudit de la Istanbul la 2 octombrie, pentru a prelua documentele care i-ar fi permis să se căsătorească cu logodnica lui Hatice Cengiz.

Informaţiile difuzate de mass-media de stat din Arabia Saudită au urmat la scurt timp după ce regele Salman a vorbit la telefon cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan despre acest caz.

Citește și: SCANDAL MONSTRU între Codrin Ștefănescu și Aurelian Bădulescu, ambii de la PSD, la România TV, în direct: Nu fi NESIMȚIT vs. M-am dus după el și a fugit

Cei doi au făcut schimb de informații și au convenit să continue colaborarea în cadrul anchetei, au declarat surse prezidențiale turce.

Anterior, poliţia din Turcia și-a extins căutarea corpului lui Khashoggi, surse oficiale declarând că trupul său ar fi putut fi aruncat în pădurea Belgrad din apropiere sau pe terenurile agricole.

Turcia susține că acesta a fost ucis de o echipă de agenți saudiți în interiorul consulatului, iar corpul său a fost eliminat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.