Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deţinutul evadat de la Penitenciarul Oradea, PRINS în localitatea Borş după folosirea armamentului de către poliţişti

AJC.com
foc de arma, pistol

Deţinutul condamnat la trei ani de închisoare pentru tâlhărie, care a părăsit luni dimineaţa punctul de lucru aflat în municipiul Oradea, a fost prins după aproape şase ore de o echipă a forţelor de ordine în localitatea Borş, fiind necesară folosirea armamentului din dotare, au informat reprezentanţii Penitenciarului Oradea.

Citeşte şi: Ambasadorul Germaniei în România a iscat SCANDAL la Colegiul Goethe. Cum a fost SURPRINS acesta - FOTO

"Deţinutul Horvath Tibor, în vârstă de 22 de ani, condamnat definitiv la 3 ani pentru furt tâlhărie, fără antecedente penale, a fost capturat la ora 13.20, în zona localităţii Borş, de o echipă comună formată din angajaţi ai instituţiei, poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră. Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru în data de 11.09.2017, în jurul orei 07.30, unde desfăşura activităţi lucrative în exteriorul locului de deţinere, fără a fi supravegheat în condiţiile art.38 alin.3 din L.254/2013, privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate. În momentul capturării, deţinutul a opus rezistenţă fiind necesară folosirea armamentului din dotare", precizează sursa citată.

Deţinutul era clasificat în regim deschis şi desfăşura activităţi lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Bihor şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor", se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Penitenciarul Oradea.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care vizează circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani, au precizat reprezentanţii Penitenciarului Oradea.

Citeşte şi: Magistraţii de la ÎCCJ au decis: Ce au stabilit în dosarul unui celebru fost primar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.