Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deturnarea avionului Ryanair - Versiunea autorităților de la Minsk

Telegram
avion deturnat Ryan Air

Ministerul Transporturilor din Belarus a creat o comisie de anchetă cu privire la devierea şi aterizarea, duminică, la Minsk a unui avion al companiei Ryanair şi va face publice în scurt timp rezultatele acestei anchete, a informat luni agenţia RIA, preluată de Reuters, notează Agerpres.

Avionul Ryanair, care zbura pe ruta Atena-Vilnius, a fost escortat de un aparat de vânătoare şi forţat să aterizeze în capitala belarusă, unde autorităţile au reţinut un jurnalist critic la adresa guvernului care se afla la bord, după care avionul a putut decola din nou spre destinaţie. Uniunea Europeană şi NATO au cerut luni efectuarea unei anchete internaţionale.

Media de stat din Belarus au scris în schimb luni că reacţia autorităţilor a fost normală, având în vedere că se semnalase o "alertă cu bombă", şi l-au prezentat pe jurnalistul arestat, Roman Protasevici, de 26 de ani, drept un "extremist".

Canalul de Telegram Pool Pervogo, care ţine neoficial de preşedinţia belarusă, a publicat un mesaj menit să "risipească toate miturile şi speculaţiile" şi în care explică faptul că avionul se afla în spaţiul aerian al ţării şi, "potrivit normelor, în situaţia unei alerte cu bombă, controlorul de zbor trebuie să-i propună echipajului (să aterizeze) pe cel mai apropiat aeroport, în acest caz cel de la Minsk".

"Faptul că între pasageri se număra şi un extremist nu este vina celor care au decis să-i ajute pe pasagerii avionului", a scris Pool Pervogo.

Agenţia de stat belarusă pentru aviaţie a explicat la rândul ei luni că avionul Ryanair nu a fost "forţat cu ameninţări" să aterizeze, ci controlorii de trafic aerian au făcut echipajului "recomandări" în acest sens, a consemnat Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.