Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Devenit lider al protestelor #rezist, Tudor Chirilă se plânge că nu mai prinde contracte pe bani publici

Inquam Photos - George Călin
Inquam Tudor Chirilă

Tudor Chirilă a explicat într-un interviu pentru corespondentul Știrile ProTV, Vitalie Cojocari, de ce nu cântă în campanii electorale, la nunți sau la botezuri. Solistul trupei Vama se plânge că nu mai este contactat de autorităţile din Bucureşti pentru a cânta la evenimente.

Întrebat de ce nu a cântat la Revelion în Capitală, Tudor Chirilă a răspuns: "Păi, cred că trebuie să-i întrebați pe ei. Eu cred că nu ar trebui politizată muzica și cred că un artist care are o relație cu Primăria, are dreptul să o critice, indiferent dacă are un contract de muncă. Lumea trebuie să separe foarte bine lucrurile astea. Faptul că Primăria municipiului București te cheamă să cânți, deci să îndeplinești un serviciu muzical, remunerat, este una. Faptul că Primăria este incapbilă să gestioneze oricare dintre domeniile pe care a promis că le va gestiona, când a câștigat alegerile, este o chestie diferită, paralelă și cred că, acolo, ca cetățean, trebuie să-ți spui părerea. Că PMB poate decide că dezirabili sunt doar cei care au păreri pro este o formă de manifestare antidemocratică vizavi de dreptul muncii. Eu nu pot să spun că am informații în sensul acesta, pentru că automat mâine ar putea spune că 'Bă, dar chiar așa Chirilă, Vama cred că pot să cânte așa. Poate nu-i mai dorește publicul...' Dar putem specula pe treaba asta."

CITEȘTE ȘI: Importanţa analizelor de urină: Cât de des trebuie făcute şi ce indică

Tudor Chirilă susţine că este normal să cânte pe bani publici, deşi doar 5% dintre concertele trupei Vama ar fi plătite de autorităţile locale.

"Este absolut normal. Eu nu iau bani de la primar, banii îi ia o persoană juridică. Eu nu discut cu primăriile, ci cu un intermediar. Însă, 95 la sută din concertele noastre nu sunt în relații cu bani publici. Le spun asta oamenilor care știu că poartă grija faptului că vom muri de foame dacă nu vor mai fi concerte în zona administrației locale. Lucru care se întâmplă oriunde în Europa, în Franța, în Anglia se cântă pe bani publici. Sunt o grămadă de festivaluri care sunt făcute pe bani publici . Pe principiul acesta, poate ar trebui să-mi dau demisia și de la Teatrul de Comedie, pentru că și acolo sunt plătit cu bani publici și se poate întreba lumea cum îmi permit eu să mușc mâna stăpânului care mă hrănește. Cu mentalitatea asta cum să ne reformăm?", a mai declarat Chirilă.

Tudor Chirilă a explicat că nu cântă la nunţi, botezuri, petreceri private, campanii electorale, pentru că nu face dedicaţii şi nici nu doreşte să se asocieze cu promisiuni deşarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.