Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Devenită ținta atacurilor lui Donald Trump, OMS îl felicită pe Joe Biden, cel care a promis să oprească ieşirea SUA din organizaţie

oms

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi recapătă speranţa de a-şi reface legăturile cu Statele Unite ale Americii, aflate în prezent la cel mai scăzut nivel, după victoria preşedintelui ales al SUA, Joe Biden, care a promis în timpul campaniei electorale să pună capăt procesului de ieşire a ţării sale din această organizaţie internaţională, transmite duminică EFE.

"Felicitări preşedintelui ales Joe Biden şi vicepreşedintelui ales Kamala Harris. Colegii mei de la OMS şi cu mine suntem nerăbdători să lucrăm cu dumneavoastră şi cu echipele dumneavoastră", a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

Într-un mesaj difuzat pe Twitter, Tedros a amintit că "o criză precum cea provocată de pandemia de COVID-19 demonstrează importanţa solidarităţii în protejarea vieţilor şi a mijloacelor de subzistenţă".

SUA sunt ţara cea mai afectată de coronavirus la nivel mondial, cu aproape 10 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi 233.000 asociate acestei boli.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor trage semnalul de alarmă! Iată ce animale sunt purtătoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisă oamenilor

Preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, a acuzat OMS că nu a acţionat la timp pentru a stăvili răspândirea coronavirusului şi că a acoperit China, care - potrivit actualului lider de la Casa Albă - a ascuns restului lumii informaţii importante despre noul virus în prima fază a pandemiei.

Trump a ordonat retragerea ţării sale din OMS, cu începere din 6 iulie 2021, însă Biden a declarat că, dacă va câştiga scrutinul prezidenţial, va anula această decizie chiar din prima zi a mandatului său.

Citește și: Bilanțul Guvernului PNL la un an de guvernare: Considerăm că ne-am atins toate punctele asumate prin programul de guvernare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.