Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru din cauza crizei COVID-19: Airbus nu a vândut niciun avion nou în noiembrie. Gigantul intenționează restructurări masive

airlines travel
airbus zero e

Airbus nu a vândut niciun avion nou în noiembrie, a patra lună în care înregistrează o astfel de contraperformanţă de când au fost introduse măsurile de izolare, în martie, pe fondul scăderii semnificative a cererii, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters şi site-ul cityam.com, conform agerpres.ro.

În schimb, grupul aeronautic european a livrat 64 de aeronave în noiembrie, către 31 de clienţi, astfel încât totalul avioanelor livrate în acest an a ajuns la 477. Livrările includ şapte modele A350, avioane mari, destinate curselor pe distanţe lungi, şi 56 de aeronave cu un singur culoar. În octombrie, Airbus livrase 72 de aeronave.

Analiştii se aşteaptă ca Airbus să livreze anul acesta cel puţin 550 de avioane.

Vineri, rivalul Boeing a anunţat că nu a livrat niciun model 787 în noiembrie şi a redus producţia la cinci avioane pe lună. 787 este unul din cele două modele care concurează cu Airbus A350.

BREAKING Ședință de urgență la PNL după demisia lui Ludovic Orban


Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi.

Airbus se aşteaptă ca traficul aerian să revină la nivelul de dinaintea pandemiei între 2023 şi 2025.

Airbus, companie care are aproximativ 135.000 de angajaţi la nivel global a anunţat la finele lunii iunie că intenţionează să elimine 15.000 de locuri de muncă până la finele verii 2021, dintre care o treime în Franţa, pentru a face faţă reducerii călătoriilor cu avionul.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.