Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU Doar 3% dintre sud-americani s-au vaccinat împotriva COVID-19

smartradio.ro
covid astrazeneca vaccin

Diferenţe evidente în ceea ce priveşte accesul la vaccinurile anti-COVID-19 există în America Latină şi regiunea Mării Caraibilor, a declarat miercuri directoarea Organizaţiei Pan Americane pentru Sănătate (PAHO), citat de DPA.

"Doar trei procente din populaţia Americii Latine a fost complet vaccinată împotriva COVID-19", a declarat directoarea acestei organizaţii regionale, Carissa Etienne, în conferinţa sa de presă săptămânală, scrie Agerpres.ro.

"Şi mai avem încă un drum lung de parcurs pentru a ne asigura că orice persoană este protejată", a adăugat ea.

Ea a remarcat dependenţa excesivă a Americii Latine de importuri pentru materiale medicale esenţiale: "Mai puţin de 4% din produsele medicale utilizate în timpul crizei COVID-19 provin din această regiune".

"Din cauza interdicţiei de exporturi, întârzierilor în lanţul de aprovizionare şi absenţei puterii de achiziţie, regiunea noastră are mari probleme în a concura pentru a obţine acces la echipamente de protecţie personală, medicamente şi vaccinuri, care sunt vitale în lupta împotriva COVID-19", a adăugat Carissa Etienne.

Sporirea capacităţii regionale de a fabrica materiale medicale strategice şi în special vaccinuri "reprezintă o necesitate, atât pentru locuitorii noştri, cât şi în materie de securitate sanitară", a mai spus directoarea PAHO.

În Brazilia, Argentina şi Mexic, vaccinuri precum cele dezvoltate de AstraZeneca şi CanSino sunt deja fabricate sau îmbuteliate la o scală limitată. În Cuba, două vaccinuri proprii se află în prezent în faza finală a unor studii clinice.

După luni de întârzieri - cauzate de faptul că produsele necesare pentru finalizarea vaccinurilor lipseau în Mexic -, primele 1 milion de doze de vaccin AstraZeneca produse în Argentina şi Mexic ar trebui să devină disponibile săptămâna viitoare, a declarat miercuri ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard.

Argentina şi Mexic au anunţat în august 2020 că vor produce împreună cel puţin 150 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford, cu care vor aproviziona ţările din America Latină, cu excepţia Braziliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.