Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în Libia: peste 4500 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza războiului

http://www.japantimes.co.jp/
sirte libia lupte racheta

Circa 4.500 de persoane de la periferia capitalei libiene Tripoli au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în urma luptelor între combatanţii Armatei Naţionale Libiene (ANL) a mareşalului Khalifa Haftar, care controlează estul ţării, şi forţele fidele Guvernului de Uniune Naţională (GNA), potrivit unei estimări a Naţiunilor Unite, citată de Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Marocul a introdus serviciul militar obligatoriu: 'Serviciu militar, mândrie naţională şi orizonturi promiţătoare'

Combatanţii lui Haftar au luat poziţie la aproximativ 12 km sud de centrul oraşului şi au blocat drumul care duce spre capitală din această direcţie cu ajutorul unor containere şi a unor vehicule pick-up echipate cu mitraliere.

Avioane ale ANL survolează capitala şi ecouri ale ciocnirilor se fac auzite la periferia Tripoli, potrivit martorilor.

La începutul săptămânii, forţele lui Haftar preluaseră controlul asupra aeroportului din Tripoli, dar au fost apoi alungate de către trupele loiale GNA, care le-au împins mai spre sud.

Luptele s-au intensificat între forţele subordonate lui Khalifa Haftar, care avansează spre capitala libiană, şi cele ale GNA, cu baza la Tripoli, doar cu câteva ore înainte de o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, programată pentru miercuri, notează AFP.

ANL, care desfăşoară de joia trecută o ofensivă împotriva Tripoli, a afirmat că a cucerit o cazarmă a trupelor loialiste la 50 km sud de capitala libiană.

Forţele mareşalului Haftar par să avanseze pe două axe: dinspre sud şi sud-est, în timp ce la vest, drumul de coastă este puternic apărat de trupe loialiste, iar la est de combatanţi din oraşul Misrata, pro-GNA.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.