Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în Marea Britanie: Creşterea ratei şomajului ar putea determina Banca Angliei să renunţe la majorarea dobânzilor

inflatie

Dezastru în Marea Britanie: Creşterea ratei şomajului ar putea determina Banca Angliei să renunţe la majorarea dobânzilor

Rata şomajului în Marea Britanie a crescut şi există noi indicii ale presiunilor inflaţioniste pe piaţa forţei de muncă, arată datele publicate marţi Oficiului Naţional de Statistică (ONS), ceea ce sugerează că Banca Angliei ar putea renunţa la majorarea dobânzilor, transmit BBC şi Reuters, potrivit Agerpres.

În perioada ianuarie-martie 2023, rata şomajului a urcat neaşteptat, la 3,9%, de la 3,8% în precedentele trei luni, în timp ce analiştii se aşteptau la menţinerea ratei şomajului la 3,8%.

Banca Angliei este îngrijorată de efectele majorării salariilor asupra inflaţiei,

Banca Angliei este îngrijorată de efectele majorării salariilor asupra inflaţiei, în contextul scăderii numărului de locuri de muncă vacante.

"Creşterea salariilor încetineşte suficient de rapid pentru ca Banca Angliei să menţină dobânda la 4,50% la reuniunea de politică monetară din 22 iunie", a apreciat Samuel Tombs, economist şef la Pantheon Macroeconomics.

Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut pentru a zecea lună consecutiv în aprilie, ajungând la cel mai redus nivel din 2021.

Datele ONS relevă că ritmul de creştere al salariului reglementat în Marea Britanie a fost de 6,7% în perioada ianuarie-martie 2023, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 6,8%. Creşterea a fost determinată de o accelerare la 5,6% a creşterii salariilor pentru angajaţii din sistemul public, fiind cel mai semnificativ avans din 2003. Incluzând bonusurile, salariile au crescut în ritm anual cu 5,8%, în linie cu estimările. Salariile, ajustate în funcţie de inflaţie, au scăzut cu 2%.

În perioada ianuarie-martie 2023, rata angajării a urcat la 75,9%, în urma creşterii numărului de angajaţi part-time şi angajaţi independenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.