Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în școlile din Vrancea, cu doar două săptămâni înainte de începutul anului școlar: spaţii insuficiente, personal și tablete lipsă

Facebook
scoala

Clase reorganizate, spaţii insuficiente, personal didactic lipsă, la fel şi tablete sau alte dispozitive necesare pentru lecţiile online sunt doar câteva dintre problemele pe care le reclamă, cu doar circa 2 săptămâni înainte de debutul noului an şcolar, directorii unităţilor de învăţământ din Vrancea, relatează News.ro.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a prezentat, joi, în şedinţa Colegiului Prefectural situaţia reală din şcolile din judeţ, în acest moment.

Potrivit situaţiei întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, în anul şcolar 2020 – 2021, în judeţ vor funcţiona 453 de unităţi şcolare, din care 113 cu personalitate juridică. Sunt prevăzute 2265 de clase, cărora li se vor adăuga 680 create suplimentar odată cu reorganizarea colectivelor de elevi. Problema majoră o reprezintă lipsa spaţiilor. Sunt 2231 de săli disponibile, fiind nevoie de o suplimentare cu 157. Pentru 53 de săli nu au fost găsite spaţii în şcoli, ci în alte locaţii.

În municipiul Focşani au nevoie de suplimentarea sălilor de clasă şapte unităţi, respective şase grădiniţe cu program prelungit (34 de săli) şi Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret”, cu cinci săli.

La nivelul judeţului sunt două şcoli care nu pot asigura numărul suficient de clase, Şcoala Gimnazială Şerbăneşti (are nevoie de încă 2 clase) şi Şcoala Gimnazială Slobozia Bradului ( und ear fi nevoie de o suplimentare de 57 de săli)

Lipsuri mari sunt şi la capitolul dispozitive electronice necesare pentru desfăşurarea cursurilor online. Peste 16 500 elevi nu deţin o tabletă sau alt dispozitiv pentru participarea on-line la lecţii, cei mai mulţi fiind din mediul rural, 10 836.

În ceea ce priveşte personalul didactic şi nedidactic, s-a constatat că este nevoie de o suplimentare a normelor cu 582 de posturi didactice şi 175 norme nedidactice.

La începutul lunii septembrie, în funcţie de numărul de cazuri noi de coronavirus din judeţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, vor decide cum se vor desfăşura cursurile în şcolile din judeţ începând din 14 septembrie.

În judeţul Vrancea, joi au fost raportate 11 cazuri noi de coronavirus şi s-au înregistrat 4 decese în rândul bolnavilor cu COVID 19. De la debutul pandemiei, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 2341.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.