Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru în Siria: Grupările finanțate de SUA se luptă între ele

captura Twitter
Darayya SIRIA

La sfarsitul lui 2015 pentru a raspunde interventiei ruse in Siria si pentru a incerca sa isi spele imaginea de stat care a sustinut ani de zile grupari jihadiste si islamiste, Statele Unite au format "Fortele Democratice Siriene" ( SDF ), o coalitie in care au intrat Fortele Kurde YPG alaturi de mai multe grupari islamiste formate din arabi ca Jaysh Al Thuwar s.am.d .

Coalitia SDF avea ca scop chipurile lupta impotriva ISIS dar se dorea a fi si o noua opozitie anti-Assad dupa ce opozitia initiala formata din jihadisti si islamisti in totalitate esuase in incercarea de al da jos pe presedintele legitim al Siriei. Odata cu invazia turca insa coalitia a dat semne serioase de slabiciune, mai multi luptatori arabi islamisti dezertand pentru a se alatura rebelilor islamisti sustinuti de Turcia.

PSD pregătește o noua 'ofensivă politică' înainte de alegeri: Anunțul făcut astăzi

In cursul zilei de ieri islamistii arabi din gruparea Liwa Al-Tahrir au anuntat de asemenea ca parasesc coalitia SDF datorita politicii autoritare a kurzilor care reprezinta forta majoritara in aceasta coalitie. Liderii Liwa Al Tahrir au declarat ca " "Forțele Democratice siriene ar trebui să fie pentru toți sirienii, dar se pare că YPG nu considera asta ".

Traian Băsescu, REACȚIE FURIBUNDĂ după divorțul Elenei: Îl voi da în judecată

S-a întâmplat între Băsescu și Syda, înainte de divorț. Ce i-a făcut ginerelui

Lupte grele s-au dat apoi in orasul Tal Abyad intre luptatorii Liwa Al Tahrir si luptatorii kurzi YPG care fiind mai multi au avut castig de cauza reusind sa ii dezarmeze si aresteze pe ceilalti.

Putin AVERTIZEAZĂ România: Lăsând glumele la o parte

Cu toate acestea insa 100 de luptatori din Liwa Al Tahrir au reusit sa fuga si s-au predat armatei turce la Jarabulus.

Ca raspuns la agresiunea kurda impotriva celor din Liwa Al Tahrir un alt grup arab-islamist ce face parte din coalitia SDF , Liwa Thuwar al-Raqqa a atacat fortele kurde YPG la nord de Raqqa in zona localitatii Ayn Issa si a cucerit de la acestia localitatile al-Qadriyah, al-Hamdanat, Kardushan, al-Duraybiyah si Abo Tabat. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile insa coalitia SDF este din ce in ce mai aproape de dezintegrare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.