Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU în SUA: Cel puțin 47 de oameni au murit, iar alte câteva milioane au rămas fără apă și electricitate din cauza frigului și zăpezilor

Brian Snyder
furtună de zăpadă

Cel puţin 47 de persoane au murit şi milioane de cetăţeni au rămas fără electricitate sau apă, în urma ninsorilor care au acoperit cu zăpadă şi un strat de gheaţă localităţi din Texas şi până la nord de Ohio, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale au informat că cel puţin 30 de persoane au murit în Texas în urma problemelor cauzate de aceste intemperii.

Potrivit ziarului The Washington Post, cel puţin 5 persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon din cauza sistemului defect de încălzire, iar alte 17 din cauza hipotermiei ca urmare a temperaturilor foarte scăzute.

Statele cele mai afectate de întreruperile de curent sunt Texas, unde 192.400 de locuitori au rămas de luni fără electricitate şi alţi 109.999 de locuitori din Mississippi.

Liniile aeriene au anulat vineri 706 zboruri, în timp ce alte 2.142 de zboruri au suferit întârzieri.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

National Weather Service (NWS) a avertizat cu privire la depunerea unui strat de gheaţă în sud-estul Texasului, în Louisiana şi Alabama, şi a extins avertismentul de furtună de zăpadă în nord-estul Pennsylvaniei, în centrul statului New York, în Delaware şi în Massachusetts.

Situaţia cea mai gravă este însă în Texas, unde întreruperile de curent au afectat staţiile de furnizare de combustibil şi de apă potabilă.

Guvernatorul Gregg Abbott i-a cerut preşedintelui Joe Biden să declare starea de urgenţă, pentru a primi astfel asistenţă federală în acest stat unde jumătate dintre locuitori, circa 13 milioane, au rămas fără apă după ce ţevile au îngheţat şi s-au spart.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’

Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) a dispus trimiterea în Texas de generatoare de electricitate, dintre care unele vor fi folosite în centralele de procesare a apei potabile, precum şi cisterne cu 729.000 de litri de apă.

Potrivit prognozei meteo, temperaturile vor creşte uşor în Louisiana până la 4 grade, însă în cursul nopţii sunt aşteptate să scadă până la -7 grade Celsius.

În Memphis (Tennessee), unde toate zborurile de pe aeroportul internaţional au fost anulate, meteorologii prognozează temperaturi negative de până la -3 grade.

Compania Memphis Light, Gas and Water i-a sfătuit pe cetăţeni să fiarbă apa pe care o beau, după ce gerul a spart ţevile subterane şi a afectat sistemul de tratare rezultând un risc crescut de contaminare cu bacterii a apei potabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.