Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXPLOZII la Alba Iulia: Cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei continuă să ardă! Norul de fum amenință mai multe localități - VIDEO

Pompierii continuă intervenţia la fabrica de condimente Solina din Alba Iulia, în prezent mai există focare mai mici în interior, începându-se şi evacuarea unor documente şi a unor bunuri din zona administrativă a fabricii. Aceasta a fost distrusă în proporţie de 80-90 la sută.

Prim-adjunctul ISU Alba, Ovidiu Costea, a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi 24 că în interiorul halei s-au auzit mai multe explozii, iar echipajele sosite la faţa locului au evacuat 12 camioane aflate în apropierea halei.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

“În interiorul halei de producţie se auzeau mai multe explozii, fapt pentru care echipajele de pompieri sosite la faţa locului au adoptat o tactică defensivă şi s-au concentrat pe evacuarea a 12 camioane care erau parcate în proximitatea halei. Pompierii au reuşit să deplaseze în afara perimetrului aceste camioane. Celelalte echipaje încercau să localizeze şi să lichideze incendiul, ceeea ce nu s-a putut întâmpla din cauza substanţelor inflamabile, combustibile, existente în interior”, a afirmat reprezentantul ISU Alba.

El a mai spus că la faţa locului intervin 12 autospeciale cu apă şi spumă, sosind în sprjin autospeciale de la Cluj, Sibiu şi Hunedoara.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

Pompierii au reuşit să evacueze documente, diverse bunuri, printre care şi unităţi de calculator, din sectorul administrativ al fabricii.

În prezent, mai există focare mici în interior pentru stingerea cărora se acţionează în continuare. Fabrica a fost afectată în proporţie de 80-90 la sută.

Citește și: Gabriela Firea are un nou consilier. Despre cine este vorba

Ovidiu Costea a mai spus că pompierii au fost nevoiţi să alimenteze autospecialele de intervenţie cu motopompe din râul Ampoi aflat în apropierea fabricii.

Potrivit Inspectorarului General pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă, în jurul orei 06.00, un incendiu violent a izbucnit la o hală de producţie de condimente din Alba Iulia.

Citește și: Surpriză! Ce salariu are bomba-sexy din Poliție, care a făcut ravagii pe Internet – Imagini incendiare

Până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, cere intervenția Gărzii de Mediu în cazul incendiului izbucnit la o fabrică de condimente din Alba Iulia, pentru a stabili ce substanțe au fost degajate în mediu.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a fost solicitată intervenția Gărzii de Mediu.

„Le-am cerut să intervină cu laboratorul mobil pentru a stabili ce substanțe au fost degajate în mediu și dacă sunt periculoase pentru om sau nu”, a spus prefectul.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

Albaiulienii care locuiesc în apropierea fabricii spun că au auzit, imediat după izbucnirea incendiului, zgomot de explozii.

Flăcările și fumul pot fi obsevate de la distanțe mari.

Citește și: Gabriela Firea are un nou consilier. Despre cine este vorba

Fabrica aparține unuia dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de ingrediente alimentare, cumpărat în 2016 de un grup francez, care a făcut o infuzie de capital de 3,4 milioane de euro.

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din zonă asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesul de ardere.

Citește și: Decizia de ultimă oră a lui Dăncilă! Ce schimbare a făcut aceasta la ANAF .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.