Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU la FC Barcelona: Procurorii cer, pentru un fost președinte și soția sa, 18 ani de PUȘCĂRIE şi amendă de 109 milioane de euro

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Procurorul Audienţei Naţionale a Spaniei a solicitat o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru delictele de spălare de bani şi constituire de grup infracţional pentru fostul preşedinte al clubului de fotbal FC Barcelona, Sandro Rosell, precum şi o amendă de 59 milioane euro, informează agenţia spaniolă EFE.

În dosarul de acuzare în care sunt implicate şase persoane, procurorul solicită, de asemenea, 7 ani de închisoare pentru soţia lui Rosell, Marta Pineda, precum şi o amendă de 50 milioane euro şi 10 ani de închisoare pentru avocatul Joan Besoli, dar şi o amendă de 55 milioane euro.

Citește și: Pro TV pregătește mari surprize! Ei sunt cei șapte sportivi care vor intra în ”Ultimul Trib”

Ceilalţi trei acuzaţi din acest dosar, care va ajunge în faţa instanţei în curând, sunt libanezul Shahe Ohanneissian, prieten cu Rosell, care riscă 7 ani de închisoare şi amendă de 40 milioane euro, precum şi alţi doi presupuşi complici, Pedro Andres Ramos şi Josep Colomer, pentru care Fiscul cere 8 şi, respectiv, 6 ani de închisoare.

Fostul preşedinte al clubului FC Barcelona, Sandro Rosell, care urmează să fie judecat pentru o afacere de spălare de bani, a fost acuzat recent şi de presupusă fraudă fiscală, scrie agerpres.ro.

Citește și: Poliția Română avertizează toți șoferii care folosesc această aplicație: ” Ne mai place să adăugăm ,,polițiști”, chiar și acolo unde nu sunt. :) ”

Rosell, în vârstă de 54 de ani, este bănuit că a omis deliberat să declare 229.569 euro la fiscul spaniol şi va fi audiat în legătură cu acest subiect de un judecător din Barcelona pe 18 septembrie.

Aceste acuzaţii intervin după ce justiţia spaniolă a anunţat că fostul oficial va fi judecat pentru spălare de bani, acuzaţie legată în special de vânzarea drepturilor de televizare la meciurile echipei Braziliei.

Citește și: Interesant! Care este cel mai căutat job al momentului

Conform tribunalului, aproximativ 15 milioane de euro provenind din comisioane ilicite legate de vânzarea acestor drepturi televizate au ajuns în conturi din Spania şi Andorra ale lui Rosell, care se află în detenţie provizorie din mai 2017.

Rosell este acuzat de un procuror al Audienţei naţionale, tribunalul responsabil cu marile afaceri de corupţie, că a spălat bani provenind din comisioane ilicite derivate din vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor Selecao.

Citește și: Luna august vine cu o zi liberă pentru salariați: Ce amenzi riscă cei care nu respectă zilele nelucrătoare

Sandro Rosell a ocupat funcţia de preşedinte al clubului FC Barcelona în perioada 2010-2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.