Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru la un centru de copii din Focșani - 17 copii şi un angajat au fost confirmaţi cu coronavirus

Facebook
gradinita cresa

Un focar de coronavirus este activ la un centru pentru copii cu dizabilităţi din Focşani, unde au fost confirmate 18 cazuri. 17 dintre bolnavi sunt beneficiari ai centrului, potrivit news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan,  testarea tututor beneficiarilor din centrul respectiv şi a angajaţilor s-a realizat după ce iniţial 4 copii, beneficiari ai centrului, au manifestat semne de boală.

”A fost anunţată imediat Direcţia de Sănătate Publică. S-a trecut la testarea tututor beneficiarilor, 17 dintre ei fiind depistaţi pozitiv. Din cei 12 angajaţi testaţi, unul a ieşit cu coronavirus”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Citește și: CAB LUNGEȘTE CHINUL șefilor Jandarmeriei - Respinge excepția lui Cucoș și trimite dosarul redeschiderii anchetei 10 august la Tribunalul București

Conform sursei citate, toţi cei 17 copii şi angajatul centrului sunt în stare bună, dar sunt internaţi în Spitalul Municipal Adjud, unitate suport pentru COVID-19.

Ancheta epidemiologică a stabilit că totul ar fi pornit de la unul dintre copii, care, din cauza problemelor pe care le are, nu a ştiut să comunice că se simte rău.
De la acesta s-au infectat mai întâi patru copii, ulterior venind şi celelalte confirmări.

Angajaţii centrului şi-au dat seama că e o problemă când au văzut că aceştia au simptomele unei răceli şi atunci au anunţat DSP Vrancea.

În centru  sunt internaţi 21 de copii, patru dintre ei rămânând în unitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.