Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU natural în Filipine. Trei morţi şi aproape 5000 de oameni EVACUAŢI

Trei persoane au murit şi peste 4.600 au fost evacuate în urma inundaţiilor care au determinat declararea stării de dezastru natural în zona septentrională a insulei Mindanao, în sudul Flipinelor, au informat marţi surse oficiale citate de EFE, conform agerpres.

Doi copii de 3 şi 10 ani şi un bărbat de 64 de ani au murit înecaţi marţi dimineaţă după ce ploile abundente au afectat provincia Misamis Orientală, a declarat EFE Ruby Montejo, de la Biroul Provincial pentru Gestionarea Riscurilor şi Dezastrelor (PDRRMO). De asemenea, în total de 4.668 de persoane au fost evacuate din Cagayan de Oro, capitala provinciei şi din alte zone unde a crescut nivelul apelor urbane şi rurale.

Citeşte şi: China ÎNĂSPREŞTE drastic cerinţele de loialitate faţă de Partidul Comunist

Municipalitatea din Cagayan de Oro a declarat stare de dezastru natural în acest oraş afectat de precipitaţii abundente începând de luni. Imaginile difuzate din acest oraş prezintă o stare de haos pe străzi, cu numeroase vehicule luate de ape şi case inundate sau acoperite de noroi şi dărâmături.

Guvernatorul provinciei, Yevgeny Vicente Emano, a declarat suspendarea cursurilor în toate centrele de educaţie publică. Forţele aeriene filipineze au trimis mai multe avioane pentru a inspecta zona, în timp ce autorităţile evaluează pagubele produse proprietăţilor şi exploatărilor agricole din această provincie în care trăiesc aproximativ 900.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.