Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China ÎNĂSPREŞTE drastic cerinţele de loialitate faţă de Partidul Comunist

Directorii din sectoare publice precum educaţia şi mass-media trebuie să adere la noi reguli privind loialitatea faţă de partid şi să fie 'oameni de stat' pentru a-şi putea păstra posturile, conform celor mai noi eforturi de a limita dezacordurile într-un an sensibil privind tranziţia la nivelul conducerii, informează Reuters, conform agerpres.

Preşedintele Xi Jinping a acţionat ferm pentru a-şi consolida puterea după preluarea funcţiei în urmă cu patru ani şi îşi va întări şi mai mult autoritatea asupra Partidului Comunist la congresul din acest an, eveniment care are loc o dată la cinci ani, când oficiali importanţi se vor retrage, iar alţii noi le vor lua locul.

Citeşte şi: Parlamentul European îşi alege noul preşedinte. Cine îl va înlocui pe Martin Schulz - VIDEO

Xi Jinping a luat deja măsuri pentru a consolida controlul strict al partidului asupra unor sectoare precum mass-media de stat şi a preveni dezbaterile în privinţa politicilor, în special în contextul în care promovează mai multe reforme dure, printre care şi reducerea a 300.000 de posturi în armată.

Noile reguli ale partidului, dezvăluite luni seară de media de stat, înăspresc cerinţele de loialitate.

"Datorită cerinţelor ideologice speciale ale activităţii lor, cea mai importantă condiţie pentru şefii de ziare, reviste, posturi de radio şi de televiziune este să aibă o credinţă politică puternică şi să adere la doctrinele partidului", conform noilor reguli.

Şefii de universităţi trebuie să fie 'oameni de stat socialişti' care perseverează în dezvoltarea instituţiilor lor spre socialism, în timp ce profesorii de şcoli primare şi gimnaziale, precum şi profesorii de liceu trebuie să integreze loialitatea faţă de partid în munca lor, conform documentelor publicate de departamentele de organizare şi de publicitate ale Comitetului Central al Partidului, precum şi de trei ministere.

Xi Jinping a cerut loialitate faţă de partid din partea universităţilor, avertizând în legătură cu răspândirea 'valorilor occidentale', şi ca mass-media să ghideze opinia publică în conformitate cu linia partidului.

Noile reglementări se aplică pentru angajarea şi demiterea managerilor administrativi în aceste instituţii.

Citeşte şi: Cel mai mare oraş olandez a rămas în beznă. Amsterdamul, PARALIZAT de o pană de curent

Angajaţii din instituţiile vizate vor avea contracte pe termen limitat, activitatea lor urmând a fi analizată permanent.

Noile reguli se aplică de asemenea şi instituţiilor de cercetare şi spitalelor publice.

Aproximativ 70% din angajaţii din instituţiile publice lucrează în sectoarele vizate, conform agenţiei oficiale de ştiri Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.