Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pe 'moşia' unui lider PNL: O investiţie de 2 milioane de euro a luat-o la vale/ VIDEO

stop

O investiţie publică din bani europeni a cedat la mai puţin de un an de la inaugurare. Se întâmplă la Oradea, oraşul condus de secretarul general al PNL, Ilie Bolojan. Grădina publică Ciuperca, aflată pe un deal de la marginea oraşului, a fost distrusă de o alunecare de teren. Versantul a venit la vale pe o lungime de 70 de metri în noaptea de sâmbătă spre duminică, după prima ninsoare din acest sezon, potrivit ebihoreanul.ro.

Potrivit sursei citate, alunecarea de teren a distrus cascada, aleile, instalaţiile electrice şi de apă, precum şi toate amenajările urbanistice. Gabioanele masive de piatră au fost rupte, iar dalele care acoperă aleile au fost dislocate. Aleea care leagă punctele de belvedere din vârful dealului a fost distrusă în mai multe locuri, iar accesul la grădina publică a fost blocat. În cădere, valul de pământ a rupt toate conductele şi reţelele de electrice.

Vezi şi: SURSE - A ieșit din joc o variantă de premier din partea PSD

Reprezentanţii primăriei şi cei ai constructorului evaluează pagubele şi caută o soluţie de remediere a problemelor. Lucrarea este încă în garanţie, dar constructorul afirmă că nu poate fi considerat responsabil pentru un dezastru natural. Întreaga lucrare este realizată pe un teren nisipos, aflat pe un strat argilos, deci consolidarea versantului nu va fi uşor de realizat. Mai mult, la baza dealului, tăiat în versant, există şi un drum care ar putea fi afectat de alunecarea de teren.

Grădina publică Ciuperca a fost deja închisă publicului încă de la sfârşitul lunii octombrie, când municipalitatea i-a comandat constructorului lucrări de refacere după ce aleile care urcă dealul se dezlipseră deja şi se denivelaseră "din cauza tasărilor şi alunecărilor de teren". Lucrările de amenajare a Dealului Ciuperca au fost finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.942.304 euro. Lucrările au fost efectuate pe o suprafaţă de 38.759 mp, fiind începute în decembrie 2014 şi finalizate în decembrie 2015.

Vezi şi: Lovitură DEVASTATOARE pentru DNA: răsturnare de situație în dosarul EADS

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.