Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru pentru compania care deține PRO TV după preluarea de către PPF

evz.ro
pro tv

Acţiunile Central European Media Enterprises (CME) au scăzut marţi cu peste 6% la Bursa de la Praga, după ce grupul de investiţii PPF al miliardarului ceh Petr Kellner a acceptat să achiziţioneze de la AT&T operatorul de televiziune CME, într-o tranzacţie în numerar, evaluată la aproximativ 2,1 miliarde de dolari, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Luni, Bursa de la Praga a fost închisă datorită unei sărbători publice.

Acţiunile CME înregistrau marţi dimineaţă un declin de 5,8%, la 101,20 coroane (4,39 dolari), la Bursa de la Praga, după ce luni acţiunile CME listate la bursa americană Nasdaq au închis în scădere cu 5,2%, la 4,41 dolari.

CME a anunţat duminică că a acceptat să fie achiziţionată de PPF, care va plăti 4,58 dolari per titlu acţionarilor. Cifra reprezintă o primă de 32% faţă de valoarea acţiunilor CME înainte de a fi anunţată revizuirea strategică în martie, când s-a vehiculat pentru prima dată ideea vânzării. De atunci, acţiunile CME au urcat cu aproximativ 32%.

Vești bune pentru Simona Halep - Una dintre pricipalele contracandidate s-a retras de la Turneul Campioanelor


Valoarea de 4,58 dolari este uşor sub preţul de 4,65 dolari per titlu înregistrată la închiderea şedinţei bursiere de vineri, când capitalizarea bursieră a CME era de 1,18 miliarde de dolari.

Cel mai mare acţionar, AT&T, a acceptat să voteze în favoarea tranzacţiei, a informat CME.

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze la mijlocul anului viitor, în funcţie de aprobarea acţionarilor şi a autorităţilor de reglementare, marchează extinderea PPF în sectorul de media şi cel de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Est (CEE).

Petr Kellner, acţionarul majoritar al grupului de investiţii PPF, susţine într-un comunicat de presă că achiziţia CME va consolida operaţiunile de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Est.

"Achiziţia CME cu activele sale media în cinci ţări europene va completa şi va consolida în continuare operaţiunile noastre de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Est. Dorim să valorificăm sinergiile naturale dintre crearea de conţinut şi distribuţia acestuia, cu scopul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicaţii şi mass-media. CME este o organizaţie sănătoasă şi bine condusă şi nu intenţionăm să aducem modificări semnificative la nivelul operaţiunilor sale", a declarat Petr Kellner.

Compania americană AT&T deţine 64% din acţiunile obişnuite ale CME, dar controlează efectiv 75% din CME când se iau în calcul acţiunile preferenţiale.

AT&T a anunţat că va primi aproximativ 1,1 miliarde de dolari în numerar la finalizarea tranzacţiei.

CME este o companie de media şi de divertisment care operează afaceri de top pe cinci pieţe din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de aproximativ 45 de milioane de oameni. Operaţiunile CME difuzează 30 de canale de televiziune în România (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International şi PRO TV Chişinău), Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady si Ring), Cehia (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Acţiune şi Nova Aur), Republica Slovacă (TV MarkĂ­za, MarkĂ­za International, Doma şi Dajto) şi Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto şi Kino).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.