Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pentru Gigi Becali: A fost SUSPENDAT pentru 4 luni şi a primit o amendă URIAȘĂ

facebook.com
Gigi George Becali

Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a fost sancţionat, joi, de Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal, cu patru luni de suspendare şi 65.000 de lei penalitate sportivă pentru declaraţiile discriminatorii în manieră jignitoare la adresa femeilor care joacă fotbal.

Conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, clubul FCSB a fost de asemenea sancţionat cu 10.000 de lei penalitate sportivă.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel, atenționează: ‘Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat’

"Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin secretar general împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni şi penalitate sportivă de 65.000 lei. În baza art. 54.1 din RD se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată în soluţia comisiei publicată pe site-ul FRF.

Pentru Gigi Becali aceasta este a doua sancţiune pentru discriminare la adresa femeilor. În luna martie a anului 2019, finanţatorul FCSB fusese sancţionat cu o penalitate sportivă de 15.000 de lei în urma declaraţiilor sexiste făcute în decembrie 2018, când a comentat anunţul UEFA prin care tuturor cluburilor din Europa le-a fost recomandat să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

La 22 ianuarie, Becali a declarat că va sponsoriza cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin, pentru a respecta obligaţia impusă de FRF ca toate grupările din Liga I să înfiinţeze formaţii de fete.

"Dacă o să fie obligatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una... Îi dau zece mii sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (n.r. - întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare. Dar eu spun lucrurile cum le văd normal, eu spun o opinie, o părere şi în opinia mea nu trebuie să facă femeia... Dar dacă trebuie şi e obligatoriu, cum este în regulament... Chiar ne-a rugat o echipă, le dau zece mii sponsorizare şi după aia joacă pe piept cu FCSB. Nu te gândeşti? Dacă îi dă cu mingea în ţâţă? Hai, fiţi sănătoşi!", a declarat Becali, la ProX.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Ce Constituție? Ce drepturi? Toată lumea la izolare! Guvernul LuCovid a luat-o razna de tot! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.