Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pentru ortodoxie: Țara cu cei mai mulți ortodocși a decis că homosexualii pot primi copii în plasament

infomoldova.net
homosexuali

Parlamentul grec a votat miercuri o dispoziţie ce autorizează primirea de copii în plasament de către cuplurile homosexuale aflate în uniune civilă, în pofida opoziţiei dreptei şi extremei drepte din Grecia, informează AFP.

Articolul legislativ a fost adoptat de 161 de deputaţi contra 103, din totalul celor 300 de deputaţi fiind prezenţi în sală 264, pentru un vot nominal cerut de partidul neonazist Zorii Aurii. În fiecare formaţiune, au fost parlamentari care s-au distanţat de poziţia grupului lor, însă la modul global articolul a fost votat de partidul de stânga Syriza, aflat la putere, şi de opoziţia de centru-stânga.

Citește și: Dezvăluire fără precedent a „Eroului de la Sevilla”! Cum a fost dat afară

Noua Democraţie, principala formaţiune a opoziţiei, conservatoare, s-a opus acestei reforme, combătută de asemenea de neonazişti şi de partidul suveranist Anel, aliat al guvernului condus de Syriza, scrie agerpres.ro.

"Este un pas mic, din partea unui guvern care a promis mult mai mult decât a făcut", a comentat Grigoris Vallianatos, veteran al cauzei homosexuale în Grecia. El a reamintit că, în pofida promisiunilor făcute de opoziţie, Tsipras nu a legiferat nici până în prezent pentru a autoriza căsătoriile între homosexuali sau adopţiile de către cuplurile de acelaşi sex.

Citește și: Anunț oficial! Vodafone înghite acest gigant! Telekom și RCS&RDS au de ce să se teamă

În cadrul unei serii de reforme societale, guvernul Syriza-Anel a extins totuşi asupra homosexualilor pactul de uniune civilă, rezervat în mod explicit heterosexualilor de la înfiinţarea lui, în 2008.

Parlamentul a votat această reformă adoptând o lege menită să faciliteze şi să accelereze adopţiile şi primirile în plasament, într-o ţară în care susţinerea publică a copiilor este deficientă şi unde lentoarea procedurilor alimentează un înfloritor comerţ cu copii, proveniţi adesea din comunităţile rome din Balcani.

Citește și: Cristian Țopescu, internat la Spitalul Elias! Care este starea sa .

Grecia e țara cu cei mai mulți ortodocși, ca procent. 97% din cei 10 milioane de greci spun că sunt ortodocși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.