Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU pentru Placido Domingo. S-a retras din opera `Macbeth` pe fondul acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Placido Domingo

Placido Domingo, acuzat de mai multe femei pentru hărţuire sexuală, s-a retras marți din producţia operei „Macbeth” de Verdi cu o zi înainte de lansare și a indicat că nu va reveni la Opera Metropolitană, potrivit The New York Times preluat de mediafax.

Vezi si: Olguța Vasilescu s-a dezlănțuit pe Facebook: 'Ai fost și ai rămas o râmă'

La începutul lunii august, opt cântărețe și o dansatoare au declarat pentru Associated Press că au fost hărțuite sexual de un fost membru al "Celor Trei Tenori " - format din Domingo, regretatul Luciano Pavarotti și Jose Carreras -, unele incidente datând din anii 1980.

Mai multe femei l-au acuzat pe Placido Domingo că s-a folosit de imaginea sa de tenor celebru pentru a le forța să întrețină relații sexuale cu el.

De la apariția articolului din 13 august, alte 11 femei l-au acuzat pe tenor de hărțuire sexuală, comportament sexual nepotrivit și de faptul că le-au fost afectate carierele după ce i-au refuzat acestuia avansurile.

Retragerea lui Domingo în ajunul spectacolului - noaptea de lansare este miercuri - a venit după ce un număr tot mai mare de oameni care lucrează la Opera Metropolitană din New York și-au exprimat îngrijorarea pentru apariția acestuia. Alte instituții culturale americane, inclusiv Philadelphia Orchestra și San Francisco Opera, au anulat deja aparițiile viitoare ale artistului, invocând necesitatea unui loc de muncă sigur.

Tensiunile din culise au crescut în ultimele zile, inclusiv în cadrul unei întâlniri aprinse, uneori emoționante, pe care Peter Gelb, directorul general al companiei, a susținut-o cu membrii orchestrei și corului după repetiția piesei „Macbeth” sâmbătă după-amiază.

Trei zile mai târziu, Domingo, care la 78 de ani rămâne una dintre cele mai mari vedete ale operei, a declarat pentru The New York Times că a renunțat la „Macbeth” - care trebuia să fie prima sa reprezentaţie din Statele Unite de la apariţia acuzaţiilor de abuz sexual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.