Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZASTRU UMANITAR în Ucraina: 600.000 de oameni sunt în PERICOL

ucraina

Circa 600.000 de locuitori ai provinciei separatiste proruse Lugansk, în estul Ucrainei, riscă să rămână fără apă şi căldură din cauza facturilor pentru electricitate neplătite, a avertizat vineri Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), transmite AFP.

Apa curentă este deja oprită în unele locuri, întrucât a fost tăiată alimentarea cu electricitate a staţiilor de pompare, informează agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE O femeie ÎNSĂRCINATĂ se LOVEȘTE CU CIOCANUL în abdomen ca să-și ucidă bebelușul / VIDEO

Separatiştii proruşi din autoproclamata republică Lugansk au confirmat sistarea aprovizionării cu apă în unele zone aflate sub controlul lor. 'Începând cu 1 decembrie, partea ucraineană a oprit aprovizionarea cu apă de la staţia hidraulică din Petrovski şi a redus de mai mult de două ori volumul debitului la staţia de tratare a apei situată la vest', a declarat un reprezentant al separatiştilor rusofoni, făcând referire la cele două staţii de pompare a apei aflate pe un teritoriu controlat de armata ucraineană.

La rândul său, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a avertizat că 'odată ce aprovizionarea cu apă este întreruptă, sistemele de încălzire (...) nu mai funcţionează'.

Citește și: Se MASTURBA în public: A fost prins de Poliția Locală

La începutul lunii octombrie, CICR a anunţat că a decis, ca măsură de urgenţă, să plătească facturile pentru electricitate, astfel încât cele circa 600.000 de persoane din respectiva zonă să primească în continuare apă şi căldură, dar ulterior a hotărât ca începând cu 1 decembrie aceste plăţi excepţionale să înceteze.

'Ideea era de a da părţilor aflate în conflict mai mult timp pentru a găsi un acord privind plata facturilor viitoare', explică Patrick Vial, directorul regional al CICR pentru Europa şi Asia Centrală. 'Fireşte că vom urmări în continuare situaţia în zonele afectate şi vom căuta modalităţi de a lucra cu toate părţile în vederea remedierii problemelor în cazul sistării furnizării apei', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.