Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastrul sanitar din România s-ar putea agrava: Explicațiile unui medic de la Terapie Intensivă

Europa FM
doctor medic spital

Dr. Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca București, a descris marți, la Aleph News, situația critică pe care o vede zi de zi la secția de Tarapie Intensivă.

El vorbește despre „un dezastru sanitar” și spune că dacă nu se iau măsuri urgente „bolnavii de COVID-19 vor muri în ambulanțe, în fața spitalelor, iar persoanele decedate vor fi transportate cu camioanele”

„Este un dezastru sanitar și nu doar în spitalul în care lucrez, ci în marea majoritate a spitalelor de urgență din București, unde numărul de pacienți a depășit cu mult capacitatea sanitară. Avem amenajate în camerele de gardă ale spitalelor de urgență saloane ca pe front, ca în război, unde pacienții sunt puși unii lângă ceilalți, în încercarea de a ne asigura un anumit nivel de oxigen în momentul în care vin la spital sufocându-se. Situația devine cu adevărat îngrijorătoare pentru că numărul de pacienți diagnosticați azi – 18.000 - abia peste 8, 10 zile ajung în terapie instensivă și ajung să aibă forme severe. Cred că în perioada următoare situația se va agrava într-un mod exponențial, cel puțin pentru sectorul de Terapie Intensivă”, a spus Radu Țincu.

Medicul afirmă că e nevoie de măsuri urgente pentru a reduce trasmiterea virusului în comunitate: „Altfel, vom vedea imaginile pe care le-a avut Italia anul trecut, când oamenii mureau în fața spitalelor în ambulanțe și acele camioane care transportau trupurile neînsuflețite noaptea. Avem aproape 600 de persoane decedate într-o zi și să ne amintim că Italia avea în cea mai neagră perioada a evoluției undeva la 800, 900 pacienți decedați”, a subliniat medicul de la Terapie Intensivă.

În ceea ce privește evoluția din Terapie Intensivă, el este de părere că situația se va agrava.

„Vom ajunge să depășim 2.000 de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă. Ceea ce este îngrijorător este că va crește mortalitatea. Cu cât sistemul sistemul de Terapie Intensivă va fi supra-aglolmerat cu atât paciențîi vor primi mai târziu servicii medicale, iar cei pe care ii vedeți transportați în alte țări, vedem că transportul nu este lipsit de riscuri, unii dintre pacienți nu vor putea suporta orele de transport aerian”, a adăugat doctorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.