Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbatere crucială pe depolitizarea Sănătăţii. Fost ministru: 'Mi-e ruşine de Senatul ţării mele'

Guvernul Romaniai
Vlad Voiculescu

Deputaţii din Comisia de Sănătate dezbat, la această oră, ordonanţa de urgenţă emisă de guvernul Cioloş, care prevede măsuri de depoliltizare şi profesionalizare a managementului din spitale. La dezbateri participă fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, invitaţi din zona academică şi din partea unor ONG-uri. Ordonanţa de urgenţă a fost respinsă de Senat şi se află acum pe masa de lucru a Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională în acest caz.

Vezi şi: SRI îi răspunde magistratului militar Udrea despre interferența în justiție

Vezi şi: SURSE - Tainul lui Tăriceanu, pentru 'periculosul' din ALDE

Fostul ministru al Sănătăţii din Cabinetul Cioloş, Vlad Voiculescu, a declarat, în cadrul dezbaterii privind Ordonanţa 79, că aceasta nu rezolvă problemele de fond, dar rezolvă lucruri punctuale care sunt „absolut necesare” pentru sistemul sanitar.

„Această ordonanţă este doar un început de reformă, un început din reforma care este atât de necesară în sistemul sanitar. Această ordonanţă nu rezolvă problemele pe fond, dar rezolvă câteva lucruri punctuale care sunt absolut necesare şi asupra cărora nu cred că există niciun fel de îndoială. De aceea această ordonanţă prevede faptul că, atunci când o persoană este cu o funcţie de conducere în partid politic, nu poate fi manager de spital. Această OUG combate nepotismul, nepotismul care este un flagel în sistemul sanitar românesc”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a susţinut că îi este ruşine de Senatul ţării sale, care a respins Legea de aprobare a ordonanţei.

„Aş vrea să mă refer la raportul comun al comisiilor din Senat. Aş vrea să dau citire celor patru argumente care au fost aduse de Comisia de sănătate din Senat şi m-aş bucura foarte tare dacă am putea să le discutăm sau cineva din Comisie să le dea citire. Mie mi-e ruşine. Mi-e ruşine că Senatul ţării mele a putut să dea aceste motive pentru respingere”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.