Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SRI îi răspunde magistratului militar Udrea despre interferența în justiție

sri

Serviciul Român de Informații reacționează la afirmațiile făcute de un magistrat într-o emisiune de la Televiziunea Română, pe tema presupuselor intervenții ale SRI în Justiție.

Miercuri seara, la emisiunea „Interes general”, moderată de Sorin Burtea, a fost invitat colonelul magistrat Constantin Udrea, judecător la Curtea Militară de Apel Bucureşti. Acesta a făcut o serie de afirmați grave la adresa SRI, pe care l-a acuzat că interferează în jurstiție. Potrivit magistratului Udrea, „este necesară o reformă adâncă în interiorul SRI. SRI ar trebui să nu mai aibă interferențe în activitatea judiciară.”

Vezi și: SURSE - PSD îl trimite pe 'copilul lui Hrebenciuc' la Banca Națională

Vezi și: Lia Olguţa Vasilescu îl pune la punct pe Victor Ponta: 'Nu i-am zis nici dă-te mai încolo'

„Anumite persoane de la vârf (vârful SRI - n.r.) au încercat să acapareze anumite atribuții care nu le aparțin și mă refer în special la cele judiciare. S-a ajuns la un punct în care interferența SRI în justiție este atât de adâncă, prin prevederi exprese în legea SRI și în Codul de procedură penală, încât va trebui să se facă o reformă radicală în acest domeniu. Statul de drept este statul care își păstrează activitatea judiciară făcută de instituții judiciare, nu de un serviciu secret. Altfel tinde spre un stat polițienesc”, a mai declarat Udrea.

SRI, prin vocea purtătorului de cuvânt Ovidiu Marincea, contrazice declarațiile magistratului militar de la TVR. Într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, Serviciul transmite că respectă „la milimetru” Constituția.

„Serviciul Român de Informaţii nu interferează în actul de justiţie, aşa cum fals s-a afirmat în emisiune. SRI respectă legea şi îşi îndeplineşte misiunile sale în acord cu legea de organizare şi funcţionare şi în cooperare cu toate celelalte instituţii partenere, atât din România, cât şi din spaţiul euroatlantic. Principala misiune a SRI este de a culege, valorifica şi disemina informaţii beneficiarilor prevăzuţi de lege, cu scopul prezervării securităţii naţionale. SRI nu are acoperiţi în justiţie, nu interferează în activitatea altor instituţii şi respectă la milimetru Constituţia României şi legile ţării”, a declarat, pentru stiripesurse.ro, Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.