Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Tainul lui Tăriceanu, pentru 'periculosul' din ALDE

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Alianța majoritară PSD-ALDE a demarat procedurile pentru numirea unor oameni în posturile rămase vacante, în instituțiile aflate în subordinea Parlamentului. La negocieri, ALDE a primit funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, iar Tăriceanu utilizează acest post pentru a-și recompensa oamenii rămași în afara Parlamentului.

Citește și: SURSE - PSD îl trimite pe 'copilul lui Hrebenciuc' la Banca Națională

Citește și: SRI îi răspunde magistratului militar Udrea despre interferența în justiție

Surse din coaliție ne-au precizat că la Autoritatea Electorală Permanentă va fi trimis fostul senator ALDE, profesorul universitar Daniel Barbu. Acesta a candidat din partea ALDE, de pe pozitia a doua, la un post de senator în București, dar se știa de la bun început că locul este neeligibil, pentru că scorul nu permitea ALDE să aibă doi senatori în Capitală.

În decursul timpului, Daniel Barbu a oferit câteva declarații care au uluit opinia publică, dar și declarații care au stârnit scandaluri de proporții. Spre exemplu, în anul 2013, când ocupa funcția de ministru al Culturii, Barbu a declarat că se folosesc prea mulți bani pentru programele de combatere și tratament ale HIV/SIDA, susținând că din aceste fonduri ar putea organiza mai multe festivaluri culturale. Declarația a aprins spiritele în societate, iar până la urmă Daniel Barbu a fost nevoit să demisioneze din funcția de ministru.

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu înţeleg, eu personal. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a spus ministrul Barbu.

O altă declarație controversată a lui Daniel Barbu a fost cea în care spunea că meseria de politician este mai riscantă decât cea soldat în Afganistan.

'”V-aţi ales o meserie grea. Este cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (...) Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. Este o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. Este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, a declarat Daniel Barbu, la Liga Aleşilor Locali ai ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.