Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezbaterea moţiunii PNL la mâna conducerii Parlamentului

tariceanu

Tariceanu a fost întrebat când vor fi convocate Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor pentru a stabili data la care va fi prezentata motiunea de cenzura initiata de PNL, si apoi dezbaterea si votul asupra documentului.

"Dupa depunerea motiunii este obligatia presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului de a se consulta pentru a stabili data organizarii sedintei Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere care sa stabileasca calendarul motiunii. Am luat legatura cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care mi-a spus ca astazi din lipsa de cvorum a suspendat sedinta de la Camera si ca proxima data la care poate sa asigure cvorumul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor este abia luni, saptamâna viitoare. Nu vad o alta posibilitate de a organiza mai rapid sedinta Birourilor permanente decât luni, astfel încât sa fie asigurat cvorumul", a precizat Tariceanu pentru MEDIAFAX.

Presedintele Senatului a mentionat ca data la care va avea loc votul asupra motiunii de cenzura, înainte sau dupa alegerile europarlamentare din 25 mai, va fi decisa la nivelul Birourilor Permanente reunite.

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a depus marti motiunea de cenzura împotriva Guvernului Ponta, semnata de parlamentari PNL, PDL, PPDD si PMP, la conducerea celor doua Camere ale Parlamentului.

Conform Regulamentului sedintelor comune ale Senatului si Camerei Deputatilor, motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, în ziua în care aceasta a fost depusa.

Motiunea de cenzura se prezinta în sedinta comuna a celor doua Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data când a fost prezentata în sedinta comuna a celor doua Camere.

Votul asupra motiunii de cenzura este secret cu bile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.