Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZERTĂRI și la spitalul din Bârlad: două asistente și patru infirmiere au părăsit unitatea

cdnuploads.aa.com.tr
coronavirus

Situația pare să se înrăutățească de la o zi la alta în România. Și asta pentru că tot mai multe cadre medicale aleg să demisioneze, în loc să se lupte cu această epidemie care ucide zilnic mii de oameni.

Teama de îmbolnăvirea cu noul coronavirus și infectarea familiei au făcut ca, în aceste zile, două asistente medicale și patru infirmiere din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad să își dea demisia. Managerul unității a luat act de demisii și spune că nu are ce să le reproșeze, în condițiile în care spitalul bârlădean a fost desemnat unitate de suport pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, anunță monitoruldevaslui.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă, rugăminte către Klaus Iohannis și Ludovic Orban: Spuneți un cuvânt de apreciere pentru doamnele și domnișoarele care în aceste zile salvează România

Deocamdată, nu este o problemă, întrucât, până la acest moment, s-au înregistrat doar șase demisii. Potrivit managerului unității, Dana Borș, vorbim despre patru asistente medicale și patru infirmiere, care au renunțat la post de teama îmbolnăvirii și, eventual, a transmiterii infecției către ceilalți membri ai familiei. Evident, toate au renunțat la perioada legală de preaviz, așa că niciuna nu a mai venit la serviciu în ziua următoare depunerii demisiei. Tot managerul spune că nu are ce să le reproșeze acestora, în condițiile în care fiecare din cele șase foste angajate se teme pentru propria viață și cea a rudelor apropiate.

Nu mai puțin de 285 de cadre medicale din țară au fost infectate cu noul coronavirus (91 medici, 90 asistenți medicali, 8 îngrijitoare și 70 personal auxiliar). Din total, 181 sunt angajați ai Spitalul Județean Suceava, unde s-a produs un adevărat dezastru epidemiologic, până acum fiind confirmați pozitiv 43 demedici, 70 de asistente medicale, 20 de infirmiere, 7 îngrijitoare și 41 salariați din rândul personalului auxiliar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.