Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezlănțuire din PSD: NU vom susține PNRR! E un plan SINISTRU de austeritate

PSD
PSD sigla

Preşedintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, afirmă că PNRR ascunde un "Plan Sinistru de Austeritate pentru România", iar "PSD nu va susţine niciodată acest plan care taie venituri - pensii, salarii, alocaţii, care amputează grav puterea de cumpărare, anulează facilităţi, creşte taxe şi impozite".

Într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, Mihai Fifor arată că "nu mai e vorba de un Plan de Redresare şi Rezilienţă, ci un Plan Sinistru de Austeritate".

"Este o mare minciună că România are 29 de miliarde din PNRR, o minciună întreţinută de Iohannis, Cîţu şi Ghinea. În realitate, România are doar 14 miliarde de la UE pentru PNRR. Diferenţa, de 15 miliarde de euro, este un împrumut de tip FMI care va pune un jug social crâncen pe România. Acesta este adevărul pe care guvernarea Cîţu voia să-l ascundă, motiv pentru care a şi secretizat totul. PSD l-a aflat şi avertizează că acest împrumut, condiţionat de acceptarea unor politici dure de austeritate, va avea efecte nocive grave asupra populaţiei, firmelor româneşti şi nivelului de trai. Practic guvernul Cîţu revine la politica strânsului curelei din timpul acordurilor FMI", susţine Mihai Fifor.

În acelaşi comunicat, liderul PSD Arad afirmă că "acest plan de austeritate înseamnă îngheţarea pensiilor şi salariilor pe cinci ani, dar şi a alocaţiilor".

"Creşterea vârstei de pensionare, negată formal, dar confirmată pe fond, atât de documente cât şi declarativ, de ministrul Turcan; creşterea unor taxe în zona IT şi în zona IMM-urilor unde se ofereau stimulente pentru susţinerea acestor sectoare; cel puţin dublarea impozitelor pe proprietate la persoanele fizice. Din toate aceste motive/condiţionalităţi dure, restul celorlalte state UE, cu excepţia Italiei şi României, au refuzat împrumutul din PNRR, pentru că nu vor să-şi pună acest jug social şi s-au rezumat doar la accesarea grant-urilor, respectiv a sumelor nerambursabile", afirmă deputatul PSD Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.