Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZMINŢIRE din partea Turciei - Spune că nu a HĂRŢUIT un elicopter în care se afla ministrul grec al apărării

Turcia a dezminţit luni că avioane de vânătoare turce au hărţuit un elicopter militar în care se afla un ministru grec şi a afirmat că Atena caută să "stârnească tensiuni" prin această acuzaţie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe al Greciei a condamnat duminică "hărţuirea provocatoare" întreprinsă în Marea Egee de avioane de vânătoare turce asupra unui elicopter militar grec în care se aflau ministrul grec al apărării Nikos Panagiotopoulos şi şeful statului major al armatei Greciei, generalul Konstantinos Floros, calificând acest act drept "inacceptabil".

Ankara a dezminţit acuzaţiile, prin vocea purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Turciei, care a afirmat că avioanele turce "desfăşurau activităţi de rutină în Marea Egee". "Această ţară (Grecia) nu are nimic de câştigat din faptul că încearcă să stârnească tensiuni, dramatizând nişte zboruri de rutină", a adăugat el.

Citeşte şi: Comisia Europeană, în lupta cu COVID-19: începe maratonul mondial al donatorilor! Scopul este de a strânge 7,5 miliarde de euro

Ministrul şi şeful statului major efectuau duminică o vizită la avanposturi militare situate în insule greceşti din sud-estul Mării Egee, potrivit unei surse militare greceşti.

Potrivit agenţiei de presă greceşti ANA, două avioane turce au survolat la începutul dimineţii, la o altitudine de circa 1.000 de metri, insula Inousses, după decolarea elicopterului grec. Puţin mai târziu, aceleaşi aparate au survolat insula Agathonissi.

Fricţiunile dintre Grecia şi Turcia sunt frecvente în Marea Egee, alimentând constant tensiunile în această zonă cu frontiere disputate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.