Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deznodământ în scandalul de spionaj din Germania. Lista SELECTORILOR rămâne SECRETĂ

O listă cu ţinte ale acţiunilor de spionaj oferită de Agenţia de Securitate Naţională a SUA (NSA) serviciilor de informaţii germane nu trebuie pusă la dispoziţia comisiei parlamentare care investighează acest caz, a decis marţi Curtea Constituţională din Germania, relatează DPA.

Lista cu aşa-numiţii "selectori" - în principal numere de telefon şi adrese IP - a fost predată Agenţiei germane de informaţii externe BND de către Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA) cu scopul spionării unor obiective germane şi europene.

Citeşte şi: Omul de Fier al New York-ului, favorit să preia şefia diplomaţiei americane

Curtea Constituţională şi-a motivat decizia afirmând că publicarea de informaţii confidenţiale ar putea ameninţa securitatea naţională şi activitatea agenţiilor de informaţii din Germania.

Verzii şi formaţiunea de extremă-stânga Die Linke - cele mai mari partide de opoziţie din Germania - au încercat să forţeze dezvăluirea "selectorilor" după ce guvernul cancelarului Angela Merkel a refuzat să facă acest lucru.

Citeşte şi: Situația se COMPLICĂ în R. Moldova. Dodon trece la amenințări împotriva manifestanților - VIDEO

Dezvăluirile făcute în urmă cu trei ani de fostul consultant al NSA Edward Snowden despre ajutorul acordat de BND pentru acţiunile de spionaj întreprinse de NSA în Europa au provocat proteste masive în Germania, transmite agerpres.

O comisie parlamentară a Bundestagului a fost însărcinată să investigheze în legătură cu amploarea acestor acţiuni de spionaj, relatează DPA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.